Splitski polumaraton rasprodan, pogledajte cijeli program

Foto: Splitski polumaraton

OVOGODIŠNJI 18. Splitski polumaraton održava se od 23. do 25. veljače.

Predsjednik Organizacijskog odbora Kristijan Sindik objavio je kako je 18. izdanje polumaratona rasprodano, te da je ta manifestacija postala splitski brend s 3500 natjecatelja iz više od 40 zemalja iz cijeloga svijeta.

Da to nije samo sportski već i humanitarni događaj, govori i činjenica da su u programu predviđene dvije utrke humanitarnog karaktera - END POLIO utrka na pet kilometara za svijet bez dječje paralize i "dm dječje milje" za potporu borbi protiv raka.

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović rekla je da će zahvaljujući ogromnoj energiji i entuzijazmu organizatora ta manifestacija dobiti punu tehničku podršku Grada.

"Pozivamo sve Splićane da se uključe u ovaj projekt i da podrže trkače uz stazu te pokažu svima kako je ovo sportski grad. Gradonačelnik Andro Krstulović Opara je obećao da će dogodine sa zadovoljstvom sudjelovati u trkačkom dijelu manifestacije", istaknula je Hrgović.

Pomažu i igrači Hajduka

Predsjednik Uprave HNK Hajduk Ivan Kos rekao je da je sretan i ponosan što su Bijeli kao najveći brend u ovom dijelu regije tradicionalno dio Splitskog polumaratona i dodao da će njihova akademija i igrači aktivno biti uključeni u ovogodišnje utrke.


Mariana Pivalica iz Turističke zajednice Grada Splita rekla je da oni od prvog dana prate i podržavaju polumaraton, naglasivši kako ta manifestacija u grad dovodi preko 10 tisuća gostiju van sezone od čega oko tisuću stranih natjecatelja koji sa svojim obiteljima i prijateljima ostaju duže u Splitu i ponovno mu se vraćaju.

Petu godinu zaredom u suradnji sa Županijskom ligom protiv raka - Split održat će se "Splitska milja", odnosno šetnja oko Dioklecijanove palače, kojom se želi ukazati na problem 21. stoljeća i dati podrška svima koji se bore s tom opakom bolešću. Šetnji se mogu priključiti svi građani i posjetitelji grada Splita kako bi dali znak podrške borbi protiv raka i svim oboljelima od ove bolesti.

Splitski polumaraton već drugu godinu daje podršku svjetskoj borbi protiv dječje paralize te u suradnji Rotary klubom Kaštela i Odborom za Rotary zakladu Rotary Districta 1913 Hrvatske organizira humanitarnu END POLIO utrku na 5 kilometara. 30 kuna od svake uplaćene startnine za ovu utrku Splitski polumaraton uplatit će u Rotary PolioPlus zakladu za borbu protiv dječje paralize.

Rekordan broj sudionika

18. Splitski polumaraton je manifestacija sportskog i humanitarnog karaktera koju organizira najveći i najpoznatiji maraton klub u Dalmaciji i jedan od najvećih u RH, Maraton klub Marjan. Na ovogodišnjem izdanju, od 23. do 25. veljače, očekuje se rekordan broj sudionika, njih oko 3500 iz više od 40 zemalja iz cijeloga svijeta.

 
Humanitarni karakter

"Pod pokroviteljstvom dm drogerie markt, prvi put organizirat će se utrke za sve školarce "dm dječje milje", a za sve sudionike osigurana je natjecateljska majica, broj i medalja te nagrade za najbrže dječake i djevojčice. Sudjelovanjem u utrkama najmlađima želimo pružiti priliku za razvoj natjecateljskog duha i ljubavi prema sportu te istaknuti važnost solidarnosti i brige za bolesne i potrebite od najranije dobi. "dm dječje milje" su humanitarna utrka koja ima simboličnu startninu u iznosu od minimalno 10 kuna, a cjelokupni iznos prikupljen ovim putem donira se Županijskoj ligi za borbu protiv raka - Split.  "dm dječje milje" imaju 4 kategorije: TIĆI A (6, 7, 8 godina), TIĆI B (9, 10 godina), REPCI (11, 12 godina) i GRDELINI (13, 14, 15 godina)", poručili su organizatori polumaratona koji počinje 24. veljače utrkom d

 

 

m dječje milje. Dan kasnije je polumaraton, a 25. veljače je END POLIO utrka na pet kilometara.
 




 U sklopu manifestacije organiziran je i sportski sajam „Maratonski grad“ u velikoj dvorani Sportskog centra Gripe (otvoren petak i subotu od 09:00 do 20:00 i nedjelju od 09:00 do 16:00) gdje je organizirano i preuzimanje startnih brojeva. U sklopu sajma održat će se i besplatna predavanja za sve zainteresirane građane i sudionike na kojima će vrhunski stručnjaci iz polja nutricionizma, kineziologije i fizioterapije održati predavanja od interesa za sve koji se rekreativno bave sportom ili to planiraju započeti.
 
"Splitski polumaraton“ potpuno je volonterski projekt koji zahvaljujući zaljubljenicima u trčanje i volontiranje danas okuplja rekordan broj sudionika u Lijepoj Našoj, a od velikog je značaja i za turistički razvoj Splita koji je krajem veljače pun gostiju iz svih dijelova Hrvatske i
svijeta. U provedbi manifestacije za vrijeme „maratonskog vikenda“ sudjeluje preko 300 volontera, a u cjelogodišnjoj pripremi organizacijski odbor koji broji 10 članova.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.