Pogledajte doček srpskih reprezentativaca u Podgorici uoči utakmice s Crnom Gorom

Foto: Screenshot

CRNA GORA i Srbija večeras u 20:45 u Podgorici igraju susret 2. kola skupine G kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Crnogorci su u 1. kolu s 1:0 slavili u gostima kod Bugarske, dok je Srbija imala lak posao protiv Litve i pobijedila 2:0 golovima Tadića i Vlahovića.

Bit će to prvi susret ovih dviju reprezentacija nakon dvije utakmice u Ligi nacija 2018. godine. Srbija je slavila dvaput, 2:0 i 2:1, a i večeras je prema kladionicama veliki favorit za pobjedu, kojom bi imala odličnu podlogu za nastavak kvalifikacija u skupini, u kojoj su još Mađarska, Bugarska i Litva.

Srbija je u Podgoricu stigla u nedjelju, gdje je imala srdačan doček. Ispred hotela u kojem odsjeda okupili su se deseci navijača, uglavnom djece, koji su željeli fotografiju s nekom od srpskih zvijezda. Najviše se zazivalo ime Aleksandra Mitrovića, a potpuna ludnica nastala je kad je iz autobusa izašao golman Vanja Milinković-Savić.

Odnosi ovih dviju zemalja, koje su živjele u zajedničkoj federaciji do 2006. godine, nategnuti su zadnjih godina. Snimka euforičnog dočeka srpskih nogometaša objavljena je na jednom Twitter profilu, čiji vlasnik se zapitao što se događa s Crnom Gorom kad ovako srdačno dočekuje srpske nogometaše.