Pogledajte dodavanje Westbrooka za ulazak u top 10 asistenata NBA lige svih vremena

Screenshot: Twitter

KOŠARKAŠ Los Angeles Lakersa Russell Westbrook postao je deseti najbolji asistent svih vremena u NBA ligi u porazu momčadi od Brooklyn Netsa 104:121. Westbrook je stigao do brojke od 8972 asistencije preskočivši Garyja Paytona koji je na 8966 asistencija. 

"Nisam niti sanjao da ću biti na ovoj poziciji. Da mi je netko prije 15-20 godina rekao da ću biti među prvih 10 po asistencijama, pomislio bih da je lud", rekao je 34-godišnji Westbrook koji će do kraja sezone vjerojatno stići i Isiaha Thomasa koji je na devetom mjestu s 9061 asistencijom. Utakmicu je Westbrook završio sa 17 koševa, osam skokova i 10 asistencija.

VIDEO: Arena Sport

Stockton daleko ispred svih

Na vrhu ljestvice najboljih asistenata u povijesti NBA lige je John Stockton (15.806) ispred Jasona Kidda (12.091) i Chrisa Paula (11.246). Trener Lakersa Darvin Ham odao je priznanje Westbrooku za asistencije u svlačionici nakon utakmice, unatoč porazu.

"Svi su mu pljeskali. To je vraški podvig. Na kraju će LeBron postaviti rekord po broju koševa, a Russ je upravo dospio među 10 najboljih asistencija svih vremena. Te stvari su sjajne," rekao je Ham.