hrvatska reprezentacija

Pogledajte gol Argentine koji je oduševio Hrvatsku

Foto: EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

LAUTARO MARTINEZ zabio je u 29. minuti za pobjedu Argentine protiv Urugvaja 1:0 u kvalifikacijama za SP, ali je time napravio i veliku uslugu Hrvatskoj. Argentina se ranije plasirala na SP, a dva kola prije kraja južnoameričkog dijela kvalifikacija Kolumbija je tek sedma i treba joj čudo kako bi došla do barem petog mjesta koje vodi u dodatne, interkontinentalne kvalifikacije.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL ARGENTINE ZA HRVATSKU

Kolumbija za kraj u ožujku ima lagani raspored. Igra na svom terenu protiv Bolivije te gostuje kod Venezuele, ali osim pobjeda u tim dvobojima trebat će joj se poklopiti i rezultati drugih utakmica. Ovo je jako važno za Hrvatsku. Poraz Kolumbije je dobra vijest za Hrvatsku jer joj se bila jako približila na FIFA-inoj ljestvici, gdje Hrvatska drži 15. mjesto. Renking na njoj određuje jakosne skupine na ždrijebu skupina na SP-u.  

Međutim, Kolumbija porazom kod Argentine više ne može prestići Hrvatsku, koja bi se tako 3. travnja u ždrijebu skupina za SP trebala naći u drugoj jakosnoj skupini, što automatski znači i lakše protivnike.

Čak i da napravi čudo i uspije izboriti Svjetsko prvenstvo, Kolumbija u borbi za drugu jakosnu skupinu više ne može preskočiti Hrvatsku, koja je trenutno na 15. poziciji. Mora ostati među 16 da bi bila u drugom potu.

Do sinoć je uz Urugvaj, Švedsku i Senegal Hrvatsku mogla preskočiti i Kolumbija. Urugvajci i Kolumbijci su bili najveća prijetnja, dok Šveđanima, kako je izračunao Tomislav Globan, docent na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, trebaju dva poraza Hrvatske u prijateljskim susretima protiv Slovenije i Bugarske u ožujku.

Senegal mora osvojiti Afrički kup nacija uz dvije pobjede bez penala te ostvariti dvije pobjede nad Egiptom. Hrvatska bi, ako ostane u drugoj jakosnoj skupini, na SP-u u skupini izbjegla reprezentacije Danske, SAD-a, Nizozemske, Njemačke, Meksika, Švicarske i Urugvaja.

Padom u treću jakosnu skupinu mogla bi dobiti pakleni ždrijeb jer uz gore nabrojane reprezentacije iz prve jakosne skupine prijete Belgija, Brazil, Francuska, Argentina, Engleska, Španjolska i Italija ili Portugal. Ždrijeb za SP se održava 1. travnja, a prvenstvo počinje 21. studenog u Kataru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.