Pogledajte golove za preokret i pobjedu Hrvatske nad Kanadom

Screenshot: HRT

KANADA je povela protiv Hrvatske u drugoj minuti golom Alphonsea Daviesa u drugom kolu skupine F Svjetskog prvenstva u Kataru, no Hrvatska je do poluvremena preokrenula, a zatim i pobijedila 4:1. Andrej Kramarić izjednačio je u 36. minuti nakon dugog pritiska Hrvatske. Ivan Perišić dodao mu je u prazan prostor, a Kramarić je postigao pogodak slabijom, lijevom nogom. 

Kramariću je ovo 76. nastup za hrvatsku reprezentaciju i 21. gol. Marko Livaja postigao je drugi gol u 44. minuti, a asistirao mu je Josip Juranović. Bočni igrač Hrvatske je napadaču Hajduka dodao na rubu kaznenog prostora, a on je fantastično pogodio pokraj kanadskog golmana Milana Borjana. Livaji je ovo 16. utakmica za Hrvatsku, a postigao je četvrti pogodak.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE 

U drugom poluvremenu je Hrvatska potvrdila pobjedu. Kramarić je postigao još jedan pogodak, dok je konačni rezultat postavio Lovro Majer u sudačkoj nadoknadi. Momčad izbornika Zlatka Dalića odigrala je 0:0 s Marokom u prvom kolu te joj je ovo iznimno važna utakmica želi li zadržati šanse za plasman u nokaut-fazu Svjetskog prvenstva. Maroko je u ranijem terminu drugog kola pobijedio Belgiju.