Pogledajte kako je Dubrava uz pjesmu i bakljadu dočekala europskog prvaka

HRVATSKI gimnastičar Tin Srbić vratio se kući iz turske Antalye, gdje je na Europskom prvenstvu osvojio zlatnu medalju. U zagrebačkoj zračnoj luci dočekali su ga obitelj i prijatelji, s kojima je stigao u svoju Dubravu, gdje mu je priređen pravi navijački doček uz pjesme i bakljadu.

 

"Imao sam veliku želju osvojiti zlato ne zbog samog zlata. Nakon Olimpijskih igara razmišljao sam koji cilj da sam sebi postavim, da tome težim, da bolje treniram, da mogu još nešto ostvariti. Postavio sam si taj cilj, europsko zlato. Iskreno, nisam ni sam očekivao da će tako brzo doći. Sretan sam zbog toga", rekao je Srbić po slijetanju u Zagreb.

Cijeli dan bio pospan od treme

"Bio sam nervozan, uzela me trema tako da sam bio cijeli dan pospan, ali naučio sam i to kontrolirati. Osjećao sam se kao jedan od kandidata za zlato. Ja i Macchini smo bili jednaki, to je i ocjena pokazala", rekao je Srbić, koji je pobijedio s ocjenom 14.233, dok je Talijan dobio 14.200. Istaknuo je da je pobijedio i kladionice, koje su ga vidjele kao drugog favorita.

Srbiću je tek 26 godina, a već je osvojio šest velikih medalja iz sedam finala na kojima je nastupio. Iza sebe ima olimpijsko srebro u Tokiju 2021., svjetsko zlato iz Montreala 2017. i srebro iz Stuttgarta 2019. te dva europska srebra - u Szczecinu 2019. i Mersinu 2020. Samo jednom u karijeri nije u finalu uzeo medalju, i to na SP-u u Dohi 2018. kad je bio četvrti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.