Pogledajte kako je Modrić zabio Italiji u ključnoj utakmici na Euru

Screenshot: HRT

HRVATSKA i Italija odigrale su 1:1 u trećem kolu skupine B Europskog prvenstva. Pogodak za vodstvo Hrvatske postigao je Luka Modrić u 54. minuti, i to nakon što mu je nepunu minutu ranije Gianluigi Donnarumma obranio kazneni udarac. Talijani su do boda došli u 98. minuti golom Mattije Zaccagnija.

Španjolska je u istom terminu pobijedila Albaniju (1:0) i tako osvojila skupinu s maksimalnih devet bodova. Italija je druga s četiri boda te ide direktno u osminu finala, a Hrvatska je treća s dva boda te ima minimalne šanse s takvim uspjehom biti jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe koje će također ići u nokaut-fazu. Rasplet će se saznati kada se odigraju utakmice drugih skupina.

Modrić promašio penal, pa zabio za vodstvo

Obje reprezentacije u prvom su poluvremenu imale po jednu priliku: Hrvatska preko Luke Sučića, a Italija preko Alessandra Bastonija. No Dalićeva momčad je povela u drugom poluvremenu. Luka Modrić prvo je u 54. minuti izveo kazneni udarac, ali mu je Gianluigi Donnarumma obranio.

Nepunu minutu kasnije, Modrić se ipak upisao u strijelce i postavio rezultat 1:0. Luka Sučić ubacio je s desne strane, Ante Budimir se odlično snašao i puknuo, ali je Donnarumma opet obranio. Međutim ni fantastični golman Italije nije spriječio Modrića da u 55. minuti odbijenu loptu spremi u mrežu. Snimku Modrićeva pogotka pogledajte OVDJE.

Modrić postao najstariji strijelac u povijesti europskih prvenstava

Modrić je ovim pogotkom postao najstariji strijelac u povijesti europskih prvenstava. Sjajni vezni igrač zabio ga je s 38 godina i 289 dana, čime je prestigao Ivicu Vastića, koji je igrajući za Austriju na Euru 2008. zabio s 38 godina i 257 dana. Treći je Makedonac Goran Pandev, koji je prije tri godine u porazu 1:3 od Austrije zabio s 37 godina i 321 danom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.