Esport

Pogledajte kako se suigrač najboljeg hrvatskog gamera našalio usred meča

Foto: Riot Games

G2 Esports je u subotu, 15. lipnja, pobijedio ekipu Vitalty i upisao četvrtu pobjedu u nizu u League of Legends European Championshipu. Luka "Perkz" Perković i društvo nastavili su dominirati europskom scenom, ponovo igrajući neke ne tako standardne heroje i kompozicije. Koliko su dominantni pokazuje i potez Martina "Wundera" Hansena koji je usred meča otvorio Bojanje (Paint) i poslao poruku. 

>Odlične vijesti za sve domaće esport fanove: Dobili su svoj TV kanal

Najbolje League of Legends ekipa svijeta, G2 Esports, počastila je gledatelje u posljednjem meču drugog tjedna League of Legends European Championshipa. Wunder je igrao Yoricka, Perkz je bio na Pykeu, a Slovenac Mihael "Mikyx" Mehle je igrao Yummi, posljednjeg heroja koji je stigao u igru i dotad nitko s tim herojem nije uspio pobijediti na tom natjecanju. Zato je tu G2 Esports.

Vitality je parirao tek početnih nekoliko minuta, a onda je G2 Esports ubacio u brzinu više i pregazio ih. Klasičan G2, rekli bi ljubitelji LoL esporta. Perkz je tako četvrti igrač iz ekipe koji je igrao Pykea, pa se čini da ga G2 Esports može igrati na bilo kojoj poziciji. Međutim, još jedan detalj iz tog meča razveselio je fanove. 

Wunder je usred meča, točnije u 15. minuti, otvorio Bojanje, program koji svi imate svojim Windows računalima i napisao "Što se događa?" (What is going on?). Zasad je nepoznato kome je poruka upućena. Detalj je primijetio igrač Golden Gurdiany Academyja Darshan Upadhyaya koji je pomoću Pro View alata pratio kako igra Wunder. Nova je to mogućnost pomoću koje igrači mogu pratiti prijenos igre iz perspektive jednog ili više igrača u svom pregledniku. 

Nešto je slično G2 Esports izveo i prije nekoliko mjeseci, kada su Perkz i Caps usred meča odigrali kamen-škare-papir za Blue Buff. Moguće je da se radi i unaprijed dogovorenoj reklami za Pro View, ali to još nije službeno potvrdio Riot Games.

Čini se kako se igrači G2 Esportsa i dalje sjajno osjećaju. Opuštena atmosfera i bahatost i prije su im se znali obiti u glavu, ali ovoga puta to nije bilo slučaj. Pravo je pitanje je li Wunder otvaranjem drugog programa i izlaskom iz igre prekršio koje pravilo natjecanja, ali kako se zasad čini, radi se samo o bezazlenoj zafrkanciji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.