NBA

Pogledajte kontroverznu ozljedu Stepha Curryja koja bi mogla prelomiti NBA finale

Foto: Profimedia

U TREĆOJ utakmici NBA finala Boston je pobijedio Golden State 116:100 i poveo 2:1 u seriji, u kojoj i sljedeću utakmicu u noći s petka na subotu igra kod kuće. No to potencijalno nije najgora vijest za Warriorse, kojima se pred kraj utakmice ozlijedila najveća zvijezda Stephen Curry.

Najbolji šuter svih vremena poslije utakmice je rekao da je do ozljede stopala došlo kada se zapleo s Alom Horfordom. A to se dogodilo dvaput. No prvi kontakt nije bio koban za Curryja koliko je mogao biti koban za Celticse. U trećoj četvrtini Curry je zabio tricu preko Horforda, koji mu se postavio preblizu pa je bek Warriorsa doskočio na njegovu nogu.

Za to je Horfordu dosuđen "flagrant" prekršaj prve kategorije, što je značilo da će Warriorsi nakon trice i dodatnog bacanja dobiti i loptu sa strane. Curry je zabio dodatno bacanje, a Otto Porter Jr. zatim je pogodio tricu pa su Warriorsi u jednom posjedu postigli čak sedam poena.

Minutu kasnije dovršili su povratak u karakteristično uraganskoj trećoj četvrtini i novom tricom Curryja nakratko poveli, ali Boston je u posljednjoj dionici ipak prelomio susret.

Curry je napravio bolnu grimasu. Ali gdje je zapravo došlo do kontakta?

Obje su momčadi ispraznile klupu nešto više od dvije minute prije kraja, ali tek nakon drugog, kobnog kontakta Curryja i Horforda. U borbi za loptu obojica su pala na pod, a Curry je napravio bolnu grimasu.

Iz drugog kuta se, doduše, vidi da je Horford stražnjicom ipak izbjegao Curryjevo stopalo te da ga nije direktno ozlijedio. Moguće je da je do ozljede došlo na drugi način, ali i da je uopće nije ni bilo, već je sve dio taktičkog plana kako bi se potencijalno otupjela oštrina Celticsa u idućoj utakmici.

Curry očekuje da će biti na parketu kada se samo 48 sati poslije u Bostonu nastavi finalna serija. "Bit ću u redu. Vidjet ćemo kako ću se osjećati sutra, ali bit ću spreman za petak. Ozljeda je ista kao protiv Bostona u regularnom dijelu sezone, ali nije tako ozbiljna. Boli, ali ne mislim da ću propustiti utakmicu", rekao je.

Ali i ako zaigra, a posljedice ozljede ga budu ometale, bit će to velika prilika za Boston da drugom uzastopnom pobjedom na petu utakmicu u San Francisco ode s vodstvom 3:1 i tri "meč-lopte" za naslov prvaka.