Pogledajte let preko Shaqa za pobjedu u natjecanju u zakucavanjima

Foto: Profimedia

DRUGU godinu zaredom pobjednik natjecanja u zakucavanjima na NBA All-Star vikendu igrač je koji uopće ne igra u NBA ligi. Mac McClung, 25-godišnji bek koji u karijeri ima četiri nastupa na NBA utakmicama, a ove sezone igra za Osceola Magic u Razvojnoj ligi, u Indianapolisu je obranio prošlosezonski naslov, pobijedivši u finalu zvijezdu Boston Celticsa Jaylena Browna.

Posljednje zakucavanje u finalu, za koje je dobio sve pedesetice, izveo je preskočivši Shaquillea O'Neala, ali atraktivnije nego što je to učinio Jaime Jaquez u prvom krugu. Suci su inače bili prilično škrti jer su na cijelom natjecanju dali još samo tri maksimalne ocjene - dvije također McClungu i jednu Brownu.

VIDEO: Arena Sport

Ipak, možda i najatraktivnije i najoriginalnije zakucavanje McClung je izveo u prvom krugu, kad je također preskočio pomagača, a onda ispustio loptu, ponovno ju uhvatio u zraku i zakucao iza leđa. No, za tu majstoriju nije dobio ni jednu pedeseticu.

VIDEO: Arena Sport

Brown je, dojam je, pušten u finale ponajviše na račun imena jer je rijetkost da igrači tako visokog profila, odnosno aktualni All-Starovi, uopće sudjeluju te u finalu nije bio dostojan protivnik, barem ne više nego što bi bili Jaquez i Jacob Toppin, koji su ispali u prvom krugu.

Još čeka priliku u NBA ligi

McClung je postao osmi igrač s barem dva naslova najboljeg zakucavača na NBA All-Staru i prvi koji je obranio naslov nakon Zacha LaVinea 2016. godine. Jedini trostruki pobjednik bio je Nate Robinson, ali McClung još nije odlučio hoće li nastupiti i dogodine i pokušati izjednačiti njegov rekord.

Zasad mu je glavna preokupacija kako dobiti NBA ugovor pa iako je ovom pobjedom ponovno skrenuo pozornost na sebe, i dalje mu igračke kvalitete ne dopuštaju natjecanje na tako visokoj razini.

"Vjerujem da zaslužujem priliku, nastavit ću se boriti i neću odustati. To je moje ljudsko iskustvo, to je moja priča i prigrilio sam je", rekao je McClung, 188 cm visoki bek koji ove sezone u Razvojnoj ligi postiže 23.7 poena, 4.9 skokova i 7.2 asistencije.