LIGE PETICE

Pogledajte Messijevu partiju za povijest

Foto: REUTERS/Eric Gaillard

LIONEL MESSI briljirao je na utakmici St. Etienne - PSG (1:3) u 15. kolu Ligue 1.

Partija za anale čak i po Messijevim kriterijima

Namjestio je sva tri gola gostiju, a to je pothvat čak i za jednog od najboljih nogometaša i asistenata u povijesti. Messi je, naime, u klupskoj karijeri namjestio 305 golova, ali ovo mu je tek treći put da je u prvenstvenoj utakmici ostvario hat-trick asistencija.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Prvi put to je napravio 12. ožujka 2016. protiv Getafea, drugi put 9. veljače 2020. protiv Betisa. Oba ova podviga ostvario je, naravno, igrajući za Barcelonu, dok mu je u PSG-u to uspjelo već u šestoj prvenstvenoj utakmici za ovaj klub.

Centaršut iz slobodnjaka

Prvi je namjestio iz slobodnog udarca. Savršeno je nabacio u šesnaesterac, a Marquinhos je preciznim udarcem glavom pogodio za 1:1. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PRVU MESSIJEVU ASISTENCIJU

Čuvanje lopte, pa podvaljivanje

Za drugu asistenciju Messi je istrpio duel s braničem na vrhu šesnaesterca i ugledao Di Mariju koji je utrčavao iz drugoga plana i savršeno zavukao loptu iza obrane. Di Maria je imao dvije sekunde da se namjesti i onda je snažnim udarcem pogodio suprotni kut za 1:2.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DRUGU MESSIJEVU ASISTENCIJU

Još jedan centaršut za povijest

Konačnih 3:1 postavio je u 91. minuti Marquinhos, koji je nevjerojatnim skokom nadvisio stopera i glavom pogodio na krasan ubačaj Messija, kojemu je to bila treća asistencija na utakmici.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ TREĆU MESSIJEVU ASISTENCIJU

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.