Esport

Pogledajte odgovor Call of Dutyja na megapopularni Fortnite

Screenshot: YouTube

NAJVEĆA franšiza pucačkih igara iz prvog lica uskoro dobiva novi nastavak. Naime, 12. listopada izlazi Call of Duty: Black Ops 4, a radi se o petoj Black Ops igri, odnosno ukupno 15. u čitavom serijalu. Ovoga su puta developer Treyarch i izdavač Activision imali pred sobom novi izazov. Odgovoriti na popularnost battle royale žanra kojeg je popularizirao PlayerUnknown's Battlegrounds, a koji je potpuno eksplodirao s Fortnite Battle Royalom. I pronašli su način za to. 

>Zašto ljudi ne mogu prestati igrati Fortnite?

>Esport zvijezda iz Brčkog kreće po jedinu titulu koja mu nedostaje

Mjesto kampanje za jednog igrača u novom Call of Dutyju popunit će Blackout, battle royale mod kojeg će igrači uskoro moći ponovo testirati. Battle royale je preko noći postao vodeći žanr u industriji videoigara, a developeri i izdavači na različite načine pokušavaju penetrirati na to tržište i privući igrače. Zato nikoga ne čudi odluka Activisiona da Call of Duty: Black Ops 4 ima svog konja za trku. 

Screenshot: YouTube/Call of Duty Black Ops 4

Ovoga puta se ne radi o nezavisnom studiju koji s novom igrom pokušava naći svoje mjesto pod suncem i megapopularnim igrama ukrasti nešto igrača, već o Activisionu i jednoj od najpoznatijih franšiza na svijetu. Neki nikada neće moći prijeći preko toga što je Call of Duty postao, kao autor ovog teksta, ali to je neko zaboravljeno vrijeme i neka zaboravljena priča. Call of Duty ima svoju publiku i ogromna je, a Activision ima dovoljno moći da od solidne igre napravi hit.  

Blackout Battle Royale djeluje vrlo zabavno. Grafika i modeli u igri klasični su za Call of Duty. Vrijeme za reakciju je iznimno kratko kao i u klasičnim pucačinama, što potencijalno može predstavljati problem u battle royale žanru. U traileru dugom dvije minute zaista je prikazano dosta toga. Od različitih vozila za korištenje, autića za izviđanja, odijela za letenje pa sve do dinamita zavezanog za plišanu igračku s kojim možete ubiti neprijatelje. Vidi se i smanjenje igračke zone, prikupljanje opreme, neki elementi gradnje prepreka, kao i zombiji. Dakle, svi elementi su tu. Osim u grafici, Blackout se od Fortnitea razlikuje i po tome što se igra u prvom licu. To bi se posebno trebalo svidjeti natjecateljski nastrojenim igračima. 

Određeni igrači dobit će priliku zaigrati privatnu betu Call of Duty: Black Ops 4 Blackout moda, koja za PlayStation 4 počinje 10. rujna, dok će na PC i Xbox One stići četiri dana kasnije. Igra izlazi 12. listopada i bit će dostupna na svim spomenutim platformama. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.