Pogledajte novog Arsenalovog topnika Gervinha, koji je Lilleu donio duplu francusku krunu

REPREZENTATIVAC Obale Bjelokosti, Gervais Yao Kouassi, poznatiji kao Gervinho, i službeno je današnjim potpisom postao član momčadi Arsena Wengera.

Još je prošlog tjedna Wenger potvrdio da je sve dogovoreno između Arsenala i Gervinha, ali čekalo se do danas da se taj transfer "ozakoni" potpisom. Gervinho je druga ovoljetna prinova "topnika", nakon Carla Jenkinsona, a prošle sezone je u 49 nastupa za Lille postigao 18 pogodaka.

Bio je ključni čovjek u pohodu na francusku duplu krunu, a posebno se istaknuo u prvenstvu, gdje je zabio 15 golova uz 10 asistencija. Engleski mediji pišu da je Arsenal Lilleu platio 10,5 milijuna funti, što je oko 12 milijuna eura.

"Odličan je osjećaj postati igračem Arsenala. Vrlo sam sretan da sam ostvario dječački san da ću jednog dana nastupati za 'topnike'. Ovo je definitivno jedan od najsretnijih dana u mom životu", rekao je Gervinho na službenoj stranici kluba.


"Vrlo sam zadovoljan što ću imati priliku raditi s trenerom kao što je Wenger. Došao sam u klub jer vjerujem da mi on može pomoći da unaprijedim svoju igru i da dosegnem višu razinu", kaže Bjelokoščanin.

Menadžer Wenger također nije skrivao svoje oduševljenje da je konačno u klub stigao igrač kojem se divi već jedno duže vrijeme.

"Gervinho može igrati na nekoliko pozicija prema naprijed. Ima kvalitete koje su za mene vrlo bitne, kao što je kretanje bez lopte i tehnika. Vrlo je dobar jedan na jedan i bio je najbolji asistent francuske lige. Vjerujem da je on veliko pojačanje", zaključio je Wenger.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.