Pogledajte prekrasan gol Danija Olma

Foto: EPA

RB LEIPZIG je slavio na gostovanju kod Bochuma s uvjerljivih 1:4 u sklopu 24. kola njemačke Bundeslige. Domaćini su u vodstvo došli već u sedmoj minuti utakmice kada je svoj prvi gol u sezoni zabio Maximilian Wittek. Gosti su potom zabili u 14. minuti, ali je pogodak Xavija Simonsa poništen zbog zaleđa. 

RB Leipzig do izjednačenja ipak dolazi u 30. minuti kada je sjajan gol zabio bivši igrač Dinama i španjolski reprezentativac Dani Olmo. Njemu je to bio treći prvenstveni gol sezone i prvi još od kolovoza prošle godine. Olmo je primio loptu na 20 metara od gola domaćina, lijepo se driblingom izbacio na desnu nogu i fantastično pogodio u gornji kut nemoćnog vratara Andreasa Luthea.

Na odmor se otišlo s rezultatom 1:1, a u drugom poluvremenu gosti su u razmaku od četiri minute zabili tri gola i uvjerljivo pobijedili. Prvo je za vodstvo u 68. minuti zabio Lois Openda, a samo tri minute kasnije dolaze do povećanja vodstva nakon autogola Ivana Ordetsa. Još brže su gosti došli do četvrtog pogotka jer je samo minutu kasnije zabio danski napadač Yussuf Poulsen za potvrdu slavlja Leipziga.

POGODAK DANIJA OLMA MOŽETE POGLEDATI OVDJE.