NBA LIGA

Pogledajte što je djedica Carter učinio čuvaru na putu do učinka sezone

Foto: Getty Images

VINCE CARTER najstariji je košarkaš u NBA ligi, krajem siječnja napunit će 43 godine, a čim stupi na parket u 2020., postat će prvi igrač koji je karijeru u najjačoj ligi svijeta rastegnuo na četiri različita desetljeća.

Unatoč poodmakloj dobi, Carter i dalje zna raspametiti navijače i podsjetiti ih zašto su ga u najboljim danima zvali Vinsanity i Half Man, Half Amazing (napola čovjek, napola nevjerojatan).

U sinoćnjoj utakmici Atlanta Hawksa protiv Charlotte Hornetsa nije to učinio eksplozivnim zakucavanjem kao nekad, nego lukavstvom i inteligencijom. Pogledajte fintu kojom je izbezumio čuvara prije nego što je zabio tricu.

Carter je utakmicu završio sa 17 koševa, što mu je učinak sezone, pogodivši sedam od 11 šutova te tri od šest trica. Time je pomogao Atlanti da dođe do pobjede 122:107, tek šeste u sezoni. Bila mu je to najbolja predstava od ožujka kad je zabio sedam trica za 21 poen.

U NBA ligi Carter je debitirao u siječnju 1999., u sezoni skraćenoj lockoutom, kao igrač Toronto Raptorsa, u kojima je postao najpopularniji igrač lige zbog zakucavanja koja zaustavljaju pamet. Još je igrao za Netse dok su još bili u New Jerseyju, za Orlando, Phoenix, Dallas, Memphis i Sacramento. Ovo mu je druga sezona u Atlanta Hawksima, u kojima prosječno postiže 5,6 koševa za 15 minuta na parketu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.