NBA

Pogledajte što je Dončićeva ekipa napravila treneru nakon debitantske pobjede

Foto: screenshot Twitter / Dallas Mavericks

DALLAS MAVERICKSI sinoćnju utakmicu u New Yorku protiv Knicksa dobili su 99:86, iako na klupi nije bilo glavnog trenera Ricka Carlislea.

On je šokantno dobio pozitivan test na koronavirus, iako se cijepio u siječnju. Sumnjalo se na pogrešku u testu, ali svejedno Carlisle nije smio u dvoranu nego se samoizolirao u hotelskoj sobi.

Iako još nema vijesti o novom testu, Carlisle je dobio dopuštenje za put u Washington, gdje Mavericksi večeras igraju protiv Wizardsa.

Umjesto njega utakmicu u Madison Square Gardenu vodio je njegov pomoćnik Jamahl Mosley, vrlo omiljen među igračima. Prvi se put našao u ulozi glavnog trenera, a samim time i ostvario prvu pobjedu.

Pogledajte što su mu igrači napravili kad je poslije susreta ušao u svlačionicu.

Nakon nekoliko trenutaka Mosley je bio potpuno mokar, a nakon što su ga istuširali, zaigrano izudarali i izgađali praznim bocama, igrači su mu dodijelili simbolični šampionski pojas kakav dobivaju boksači ili MMA borci.

Na snimci se ne vidi Luka Dončić, koji je vjerojatno u to vrijeme odrađivao obveze prema medijima.

"Bio je odličan. Nije to lako, ali napravio je fantastičan posao. Utakmicu je vodio savršeno i presretni smo što je ostvario pobjedu", pohvalio je Mosleyja slovenski superstar. "Ima sve osobine koje su potrebne za glavnog trenera. Pušta nas da sami odlučujemo na terenu", dodao je Dončić, koji je utakmicu završio s 26 koševa, osam skokova i sedam asistencija.

Analitičari su također oduševljeni Mosleyjevim vođenjem utakmice i kažu da je ovo bila najzrelija obrambena izvedba Mavsa cijele sezone.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.