Atletika

Pogledajte sve reakcije s Hanžeka: Sara Kolak najžešća navijačica

Foto: Pixsell

ZAVRŠEN je jubilarni 70. Hanžekovićev memorijal koji je okupio neke od najvećih zvijezda svjetske atletike. Među njima je posebno odskakala dvostruka olimpijska pobjednica Sandra Perković koja je pobijedila s hitcem od 64.67 metara.

Uz nju je od hrvatskih predstavnika briljirao Marko Čeko u skoku u dalj koji je uvjerljivo slavio ispred Srbina Lazara Anića. Pobjedu je odnijela i Bojana Bjeljac u utrci na 3000 metara.

Od ostalih rezultata valja istaknuti rekord mitinga u muškom bacanju diska koji je ostvario Šveđanin Daniel Stahl. 

OVDJE PROČITAJTE SVE IZJAVE S HANŽEKA:

Sara Kolak danas nije nastupila. Njene discipline bacanja koplja nije bilo u rasporedu, a Ludbrežanka je uz to spriječena u nastupu zbog ozljede nožnog palca.

"Meni je žao da ove godine na bacam. Potrudit ću se biti spremna sljedeće godine. Vrijeme je idealno, ali za koplje nije bilo suđeno", rekla je Kolak uz pojašnjenje ozljede koja ju muči.

"Ozljeda palca je utjecala na moj bitan tehnički element koji ne dopušta da koplje leti daleko. Sada sam kod kuće i ne bacam, ali ubrzo se vraćam u Oslo i krećem s pripremama."

Godina koju je obilježio koronavirus utjecala je na atletičare, ali Kolak iz nje pokušava izvući što više pozitivnih stvari.

"Imam godinu dana više da budem spremna za Olimpijske igre. Kakva je bila sezona, dobro je završila i mislim da sam najviše izvukla iz nje koliko sam mogla", priznala je olimpijska pobjednica iz Rija.

Čeko pobjednik u skoku u dalj: Prezadovoljan sam

Hrvatski atletičar iz Knina Marko Čeko pobijedio je u natjecanju skoka u dalj. Čeko je skočio do 7.92 metra pobijedivši srpskog skakača u dalj Lazara Anića.

"Prezadovoljan sam, 7.92 na Hanžeku je odličan rezultat. Atmosfera je bila odlična unatoč tome što nije bilo puno gledatelja", kazao je Čeko koji lovi državni rekord Siniše Ergotića.

Trenutno mu s osobnim rekordom nedostaje još 20 centimetara do Ergotića.

"Ne želim žuriti jer je 8.23 veliki rezultat. Moram trenirati da bih skinuo taj rezultat. Možda se dogodi na sljedećem natjecanju, možda za dvije godine, a možda ne uspijem."

Čeko osim u skoku u dalj nastupa u trkačkim disciplinama na 100 i 200 metara, a s pojavom odličnih rezultata izazvao je reakciju javnosti.

"To je jako velika promjena u mom životu. Nakon tri zlata na Državnom prvenstvu su me počeli zvati na intervjue, snimanja i to je velika promjena za mene", priznao je 20-godišnjak.

Stahl uživao u borbi s Gudžiusom u bacanju diska

Najbolji bacač diska u svijetu ove sezone Daniel Stahl odnio je pobjedu na Hanžekovićevu memorijalu s rekordom mitinga. Do posljednjeg hitca pritiskao ga je Litavac Gudžius, iako je Stahl na kraju opravdao ulogu favorita.

"Imali smo dobru bitku. Uživao sam u natjecanju protiv Gudžiusa", koncizan je bio Šveđanin, malo razgovorljiviji kada je u pitanju retrospektiva učinjenog ove sezone.

"Bila mi je jako dobra sezona, iako je bila komplicirana. Jako sam zadovoljan onim što sam ostvario, ali sljedeće godine su Olimpijske igre i to je ono što se broji", rekao je Stahl.

Belocian pobijedio na 110 metara s preponama: Osjećam se odlično

Francuz Wilhem Belocian pobijedio je u memorijalnoj utrci Borisa Hanžekovića na 110 metara s preponama. Pobjeda je tim slađa što je bila u neizvjesnoj utrci, a Francuz u izjavama nakon nije krio zadovoljstvo.

"Bili su jako dobri uvjeti. Osjećam se odlično", konkretan je bio Francuz.

Današnja utrka ostat će mu u boljem sjećanju od posljednje na kojoj je u Zagrebu nastupao prije četiri godine.

"Bio sam ovdje prije četiri godine. Tada je bilo jako hladno, sjećam se toga. Današnju utrku ću više pamtiti jer sam pobijedio."

Rowden pobijedio Tuku i ostao iznenađen ispunjenim tribinama

U utrci na 800 metara slavio je Britanac Daniel Rowden koji je u Zagrebu stigao do osobnog rekorda. Uz to, pobijedio je svjetskog doprvaka Amela Tuku koji se nije snašao u prvom krugu i završio je pretposljednji.

"Bilo je nevjerojatno u Zagrebu. Cijele sezone smo bez gledatelja i zato je bilo bolje u Zagrebu jer nas je došlo pogledati nešto ljudi", iskren je bio Rowden.

Michael Rodgers pobijedio i najavio povratak sljedeće godine

Amerikanac Michael Rodgers je upisao treću pobjedu zaredom na Hanžeku i četvrtu ukupno u Zagrebu u utrci na 100 metara. Rado viđeni gost Hanžekovićeva memorijala slavio je s tri stotinke prednosti ispred Arthura Cissea.

"Bila je teška utrka. Dugo sam zaostajao, ali morao sam biti strpljiv. Malo sam lošije startao, ali vjerovao sam u sebe", rekao je Rodgers uz obećanje Zagrebu za sljedeću godinu.

"Ovo mi je jedna od najdražih utrka. Volim publiku na ovom natjecanju i Zagreb kao grad. Sigurno ću se vratiti sljedeće godine", najavio je Amerikanac.

Perković slavila i zaželjela se publike: Nadam se da će tribine opet biti pune

Sandra Perković je uvjerljivo slavila u Zagrebu. Koketirala je s hitcem preko 65 metara što je i obećala u najavi natjecanja, ali se na kraju morala zadovoljiti s pobjedom od 64.67 metara. Ipak, nije skidala osmijeh s lica nakon novog trijumfa u Zagrebu.

"Jako sam zadovoljna devetom pobjedom i što sam ove godine uopće bacala na Hanžeku. Sretna sam što je sezona završila pozitivno i nadam se da će sljedeće sezone organizatori svugdje početi održavati mitinge", poručila je Sandra.

Za razliku od prošlih godina, ove su tribine na stadionu Mladosti bile poluprazne što je Sandri izgledalo jako čudno.

"Zadnje natjecanje je bilo puno gledatelja, a danas je nekako bilo tužno. Ljudi su prošlih godina vrištali iz sveg glasa, a sad je sve bilo tiho. Ovaj koronavirus nam je napravio puno štete. Nadam se samo da će nam tribine opet biti pune", zaključila je najbolja hrvatska sportašica. 

USKORO OPŠIRNIJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.