BOKS

Pogledajte transformaciju snagatora koji će boksati protiv The Mountaina

Foto: Instagram / Eddie Hall

DVA možda i najslavnija snagatora današnjice, Britanac Eddie Hall i Islanđanin Hafthor Bjornsson, poznat i kao The Mountain iz Igre prijestolja, godinama su vodili bitke na natjecanju World Strongest Men i razvili veliko rivalstvo.

U rujnu će ga prenijeti u novo okruženje, u boksački ring, a dvije gromade koje su nekoć težile po 200-tinjak kilograma ozbiljno su se stesale za "najteškaškiji" boksački meč u povijesti.

Hall je na društvenim mrežama podijelio fotografije svoje transformacije. Kad je 2017. pobijedio na natjecanju World Strongest Men, težio je 197 kg, a sad se spustio na 161 kg, a najočitija se razlika vidi u predjelu trbuha.

"Kardio vježbe za velike dečke su jedinstvene jer treba paziti da ne gubiš mišiće i da se ne premoriš", rekao je Hall, prenosi TalkSPORT, koji dodaje da je britanski snagator promijenio prehranu, ali da i dalje unosi 7000 kalorija dnevno.

Kad je Bjornsson srušio Hallov rekord u deadliftu podigavši 501 kg, sam je težio 206 kila, a sad je navodno čak 50 kg lakši. On je pak promijenio prehranu smanjivši unos ugljikohidrata, iako promjene ne zvuče revolucionarno.

"Nekad sam doručkovao šest jaja s rižom i špinatom, a sad ih pojedem pet, samo sa špinatom, bez riže", rekao je The Mountain za Men's Health.

On je već u siječnju odradio jedan pripremni boksački meč na tri runde, a zatim govorio o svojim planovima, koji uključuju i obračun s Tysonom Furyjem i titulu svjetskog boksačkog prvaka.

"Vjerojatno će nam nakon borbe organizirati revanš. Naravno, plan mi je nokautirati ga. Ako to učinim i prvi i drugi put, mogao bi se javiti netko od velikih imena i izazvati me. To bi za mene bila velika prilika. Sad je na vrhu Tyson Fury, ali vidjet ćemo tko će biti za dvije godine", rekao je Islanđanin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.