Pogledajte udarac kojim je hrvatski boksač ozlijedio Furyja

Foto: Screenshot

BOKSAČKI fanovi diljem svijeta nadali su se kako ih sredinom veljače očekuje novi spektakl u Saudijskoj Arabiji. Tyson Fury (35) i Oleksandr Usik (37) trebali su se 17. veljače u Rijadu boriti za ujedinjenje teškaških titula. Međutim, borba stoljeća otkazana je zato što je Fury prilikom sparinga zaradio posjekotinu iznad oka. Britanski borac, poznat pod nadimkom Kralj Cigana, fotografiju ozljede objavio je na Instagramu.

U službenoj objavi Queensberry Promotionsa, menadžerske agencije Franka Warrena koja zastupa Furyja, piše: "Posjekotina iznad Furyjeva desnog oka zahtijevala je hitnu medicinsku reakciju i značajno šivanje te će, očito, biti potrebno vrijeme kako bi zacijelila." Naknadno se saznalo kako je Fury ozlijeđen prilikom sparinga s hrvatskim boksačem Agronom Smakicijem (33), koji je i sam potvrdio informaciju za Fight Site, a sada je izašao i video trenutka ozljede.

Smakici je udario Furyja tijekom klinča i napravio mu posjekotinu nakon čega je Britanac otišao prema svom kutu nezadovoljno vrteći glavom. Smakici je kao lijevak odabran da bude dio Furyjevog pripremnog kampa budući da je Usik također ljevoruk. Furyjeva ozljeda mogla bi pružiti priliku Filipu Hrgoviću da uskoči kao zamjena i bori se protiv Usika.