Pogledajte zašto je Livaja poludio na suparnika

Foto: Screenshot/MaxSport

HAJDUK je slavio protiv Rudeša na Kranjčevićevoj rezultatom 0:2 u sklopu 23. kola SuperSport HNL-a. Strijelci su bili Marko Livaja i Leon Dajaku. Nije to bila potpuno rutinska pobjeda kako rezultat sugerira iako je bila potpuno zaslužena jer su Bijeli bili bolja momčad od uvjerljivo posljednje momčadi lige. Međutim, Hajduk je skupo platio pobjedu jer je zbog ozljede ostao bez Mihaela Žapera do kraja sezone, a moglo je biti i puno gore za njih da se jedna situacija u 53. minuti malo drugačije odigrala.

Marko Livaja se vratio na teren nakon dvije propuštene utakmice zbog ozljede gležnja, koju je zadobio na utakmici protiv Rijeke, a samo pukom srećom nije zaradio ponovnu ozljedu nakon izrazito neopreznog starta veznjaka Rudeša Tomislava Srbljinovića. Dok su u duelu za jednu loptu koja je padala kao "svijeća" bili Livaja i Mateo Pavlović, Srbljinović se uključio kao treći igrač i napravio grubi prekršaj na Livaji bez jasno vidljive namjere igranja loptom.

Lopta je u trenutku prekršaja u zraku, a on starta đonom na gležanj Livaje. Napadač Hajduka je u toj situaciji poludio na 25-godišnjeg igrača Rudeša, a cijela situacija je riješena tako što je glavni sudac Dario Bel dosudio prekršaj za Hajduk. Bel nije kaznio ovaj start žutim kartonom koji bi veznjaku bio isključujući jer je požutio samo tri minute ranije. Moguće je da su ovdje postojali elementi i za izravni crveni karton, ali VAR soba se u ovom slučaju nije javila.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.