Pokopan je Christian Atsu

Foto: Profimedia

CHRISTIAN ATSU je pokopan u Gani. Sahrani je svjedočilo nekoliko stotina uzvanika među kojima su bili i ljudi iz državnog vrha, a prisutni su bili i reprezentativci Gane te Atsuovi suigrači iz Hatayspora. Podsjetimo, Atsuovo tijelo je prije točno mjesec dana pronađeno u ruševinama nakon velikog potresa koji je pogodio južni dio Turske.

Atsu je noć ranije zabio gol u 97. minuti za pobjedu Hatayspora protiv Kasimpase. Nakon toga je otišao igrati poker kod prijatelja do 3:30 ujutro i onda se oko 4 sata vratio u stan na devetom katu zgrade. Zgrada je srušena 20 minuta kasnije u potresu koji je odnio više od 40 tisuća života.

Htio je napustiti Tursku prije kobnog dana

Atsu, bivši igrač Chelseaja, na dan potresa imao je rezerviranu avionsku kartu za Francusku. Htio je otići obitelji i potražiti novi klub, ali je na kraju odlučio ostati u Turskoj i pobjedu proslaviti sa suigračima. Atsu je pored Chelseaja igrao za Newcastle, Malagu, Porto i Everton. U Hatayspor je stigao prije pola godine.

"Atsu je rekao treneru da želi dobiti više vremena da odluči o svemu. Imao je kartu nakon utakmice protiv Kasimpase. Namjeravao je ići u inozemstvo svojoj obitelji. Igrao je sjajno u svojoj zadnjoj utakmici, zabio je gol za pobjedu u posljednjoj sekundi.

Nakon utakmice je bio tako sretan. Zagrlio je trenera Volkana. Imao je avionsku kartu, ali je odustao jer je dobro igrao i zabio, pa je htio ostati sa suigračima. Imao je let u 23 sata. Trebao je prvo ići u Istanbul pa u Francusku", rekao je djelatnik Hatayspora Fatih Ilek.