Poljski novinar preminuo na finalu rukometne Lige prvaka

Foto: Profimedia

POLJSKI sportski novinar Pawel Kotwica (51) preminuo je tijekom finala EHF Lige prvaka između SC Magdeburga i Kielcea u nedjelju u Kolnu, objavila je Europska rukometna federacija (EHF). Novinar dnevnika Echo Dnia pao je u nesvijest tijekom drugog poluvremena i utakmica je prekinuta te mu je Hitna pomoć pružila liječničku pomoć. Nažalost, preminuo je.

Bild je otkrio kako je trener Magdeburga Bennet Wiegert tada predložio da se utakmica završi pri trenutnom rezultatu 22:20 za Kielce, rekavši da "postoje važnije stvari od sporta". "Rekao sam da prihvaćamo rezultat i da je Kielce pobjednik Lige prvaka", izjavio je Wiegert prije nastavka utakmice, a njemačka ekipa je nakon produžetaka nadmašila Kielce 30:29 i osvojila svoj četvrti naslov europskog prvaka.

Sjedalo na novinarskoj tribini Kielcea na kojem je novinar sjedio kada je izvještavao o njihovim ligaškim utakmicama njemu u počast dobilo je plaketu i na njemu više nitko neće sjediti, rekli su iz poljskog tima. "To će sjedalo zauvijek biti tvoje jer znamo da ćeš biti s nama na svakoj sljedećoj utakmici", napisali su iz Kielcea na Twitteru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.