Poljski vratar Szmal za Index: Bit će neizvjesno do samog kraja

NAJBOLJI poljski vratar i jedan od najboljih rukometnih vratara "starog kontinenta" u razgovoru za Index kratko je najavio susret s reprezentacijom Hrvatske.



Slawomir Szmal, igrač njemačkog Rhein-Neckar Lőwena, briljira na Europskom prvenstvu u Austriji, a njegovim važnim obranama Poljaci duguju plasman među četiri najbolje momčadi Europe. Najsigurniji je dio poljske obrane kojemu vjeruju i izbornik i suigrači. Szmal je dobro upoznat sa snagom naše momčadi i ističe da je jako teško, čak i nemoguće prognozirati ishod današnje utakmice.

"Nema sumnje da Hrvatska ima vrlo jaku momčad i da nas očekuje jako teška utakmica. Mislim da će biti neizvjesno do samog kraja. Iskreno mi je teško prognozirati pobjednika", rekao je Szmal, koji je dobitnik poljske nagrade za poseban doprinos sportu. Osim toga, nositelj je i odličja sa prethodnih natjecanja, bronce sa SP-a u Hrvatskoj i srebra iz Njemačke 2007.

Koliko god cijenio našu momčad, Szmal je svjestan kvalitete svijih suigrača, koji imaju adute potrebne za pobjedu.

"Nadam se da ćemo slaviti. Imamo svoje adute i znamo kako igrati protiv Hrvatske. Uvjeren sam da možemo pobijediti na putu do finala EP-a", pun samopouzdanja zaključio je poljski vratar.

Ključni igrač i jaki adut u kojeg Poljaci polažu nade je i Krzysztof Lijewski, standardni igrač HSV-a. Za Poljsku je dosad odigrao 94 utakmice i zabio 192 gola. Smatraju ga dušom momčadi. On je uz Szmala čovjek od posebnog povjerenja izbornika Poljske, a njih dvojica su u domovini popularniji od nogometnih reprezentativaca. Lijewski je u prvih šest utakmica u Austriji postigao 17 pogodaka, što ga čini četvrtim strijelcem Poljske na natjecanju. Alilović bi se mogao naći u problemima, ako Poljak baš u današnjoj utakmici odluči povećati vlastiti učinak.

Trenutno najbolji strijelac hrvatskog suparnika je Bielecki sa 24 pogotka.

"Vrijeme je za pobjedu i ulazak u finale. U Njemačkoj smo 2007. igrali u polufinalu i pobijedili, u Hrvatskoj smo dvije godine kasnije izgubili od domaćina, a sada opet moramo proći", rekao je optimistično Bielecki.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.