Polufinalisticu AO-a na presici pitali o Srđanu Đokoviću. Zakačila se s novinarom

Screenshot: Twitter

BJELORUSKA tenisačica Viktorija Azarenka zakačila se s australskim novinarom na konferenciji za medije nakon poraza od Elene Ribakine u polufinalu Australian Opena. Azarenka dolazi iz Bjelorusije pa joj zabranjeno natjecati se pod zastavom svoje zemlje. Upravo to je tema koja je zanimala jednog od novinara.

Australski kolega je želio da mu Azarenka prokomentira fotografije i snimke Srđana Đokovića, Novakovog oca, koji je pozirao sa zastavom s likom Vladimira Putina u društvu gledatelja koji je viđen u majici sa slovom "Z", koje simbolizira ultranacionalističku podršku ruskoj agresiji.

Vjerujem da ste vidjeli da se jučer dogodio incident s Novakovim ocem. Je li vam teško kada izađete na teren izbaciti sve te misli iz glave? Mislite li da ima drugih igrača na koje takve stvari utječu?

Na druge utječe što? Što me točno pitate?

Mislim na vijesti koje vam skreću pažnju, one koje dolaze s društvenih mreža?

Od koga dolaze te vijesti? Sad ste ovdje i razgovarate o tome, tako da je očito to tema o kojoj želite pričati. Ne znam što želite da ja kažem.

Možete li se potpuno distancirati? Brine li vas to uopće? Mislite li da to teško pada Novaku?

Ne znam kakve to veze ima s Novakom, da budem iskrena. Stalno uvlačite igrače u neke incidente koji nemaju veze s njima. To je tvoj cilj ovdje.

Da pojasnimo. Frustrira li vas što su se sinoć dogodile proruske demonstracije unutar turnira. Ti ljudi koriste Australian Open kao platformu za demonstracije. Frustrira li vas to?

Kakav god odgovor vam dam, izvrnut ćete ga. Smetaju mi stvari koje se događaju u realnom svijetu. Vi se bavite politikom?

"Ne, ja sam sportski novinar", odgovorio je novinar.