Ponovno skandal nakon splitskog derbija: "Da je moj igrač, ne bi više nikada zaigrao!"

Foto: Miro Gabela/hajduk.hr

JUČERAŠNJA utakmica odigrana između dva gradska rivala, Hajduka i Splita (5:2), obilježena je golijadom. Bio je to pravi derbi u kojemu je Hajduk na krilima navijača, bez kojih su nastupali zadnje dvije utakmice, pobijedio splitovce i upisao još jednu pobjedu u nizu. Ipak, utakmica nije mogla proći bez incidenta.

Glavni lik susreta bio je bivši Splitov igrač, Ante Erceg koji je na početku drugog poluvremena zabio pogodak svom Splitu za 3:1 te ga s "guštom" proslavio. Erceg je navodno provocirao splitovog liječnika Lukšića, čijim tretmanom nije bio zadovoljan dok je igrao na Parku Mladeži. Po završetku utakmice oštre kritike uputio je trener Splita, Bruno Akrapović te dodao da se sličan scenarij već jednom dogodio.

"Nerado komentiram protivničke igrače. Ali moram. Svi nešto glumimo, oblačimo majice "respect", a ja vam tvrdim: da je moj igrač napravio to, više mi ne bi igrao! Ne ulazim u ono što je bilo ranije između njega i kluba. U prvoj utakmici pljunuo je prema našoj tribini, nije na meni da vam govorim što je napravio danas", ljutit je bio Akrapović.

Sa Crvenima se ružno razišao u prvom mjesecu prošle godine nakon prepirki oko liječenja i pogrešnih dijagnoza koje su mu govorile da se više nikada neće moći baviti profesionalnim nogometom. Mladi Splićanin nikada nije krio dozu razočaranosti koju nosi u sebi.

"O tim sam ljudima već sve rekao i nemam dodati ništa novo. Razočaran sam tretmanom i rastankom. U Splitu sam igrao od svoje šeste godine, otkad me otac Ljubo doveo na Park mladeži, prošao sam sve kategorije, od najmlađih do seniora, od četvrte do prve lige i do Europe. Sigurno nisam zaslužio takav tretman," rekao je Ante nakon rastanka sa Splitom.


Bio je jedan od najomiljenijih igrača u crvenoj svlačionici. Erceg je dvadesetak godina proveo u svim selekcijama RNK Splita te odigrao 114 službenih utakmica i zabio 19 golova.

Ugovor s Hajdukom za njega je značio ostvarenje dječačkih snova te je uzeo broj 50 koji je prije njega nosio Rumunj, Florin Cernat. Isprva se činilo kako se želi ulizati Torcidi, zbog simbolike tog broja.

"Većina brojeva bila je zauzeta, a svidjela mi se simbolika 1950. godine, kad je osnovana Torcida, pa sam uzeo broj 50. Nije to ulizivanje Torcidi, jednostavno je tako ispalo."

Prva utakmica nakon prelaska na Poljud bila je protiv Splita. Tada se nije nalazio na popisu među prvih 11 igrača, no žarko je želio istrčati na teren i zabiti im gol.

"Naravno da ću ga proslaviti, i to s posebnim guštom. Svašta sam ja prošao u svom bivšem klubu, od krivog liječenja i mišljenja "stručnjaka" da se više nikad neću moći baviti profesionalnim nogometom do zabrane dolaska, ružnog razlaza. To je sada, na sreću, iza mene, nemam više emocija i poštovanja prema njima koje bi me spriječile da proslavim gol."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.