Porta se priključio Mišinoj momčadi, čeka se samo potpis!

URUGVAJAC Richard Porta čeka na potpis trogodišnjeg ugovora s Hajdukom. Porta bi godišnje trebao zarađivati oko pola milijuna eura, a kada bude odlazio iz Hajduka transfer će se dijeliti tako da će Hajduku pripasti 75 posto, a Sieni 25 posto. Bitno je naglasiti da Hajduk neće ništa platiti Sieni koja je Portu dala na posudbu u Belenenses. Predstavnici Siene u Split su  na razgovor s čelnicima Hajduka stigli u punom sastavu.

Podsjetimo, Porta je u Split sletio kasno sinoć, a danas je obavio dio liječničkih pregleda nakon čega je sjeo na razgovor s čelnicima kluba.

Međutim, u Hajduku još uvijek ne žele potvrditi da je posao zaključen: "Ne, nije istina da je Porta potpisao, a ne možemo vam reći u kojoj su fazi pregovori, jer kao što znate, takve stvari ne komentiramo prije zaključenja posla" izjavio nam je glasnogovornik Hajduka Davor Pavić.

Jako Andabak, najveći Hajdukov dioničar, brojnim je novinarima ipak priznao da se čeka još samo na potpis.

"Načelno smo sve dogovorili. Potrebno je da igrač prođe liječnički i da transfer odobri Nadzorni odbor koji se sastaje u petak. Ista je priča s Eliakwuom, i njega uzimamo.", kaže Andabak koji se zajedno s ostatkom kluba već spremio na odlazak  Nikole Kalinića.

"On je svoju glavu podesio na način da odlazi i to je nemoguće promijeniti. Pokušao sam to promijeniti osobno, ali Kalinića se ne isplati nagovarati jer se on vidi u inozemstvu."

Dodajmo kako Urugvajac nema neke posebne reference, ako to pak nije izrazita želja Jake Andabaka, koji se u posljednje vrijeme promeće u pravog sportskog direktora. Karijeru je Porta počeo u urugvajskom River Plateu, a u 78 utakmica za klub zabio je 41 pogodak, dok je u svim natjecanjima ukupno zabio 64 gola.

U polusezoni 2007/2008 zabio je 19 golova u 15 utakmica i tada ga kupuje talijanska Siena za 3,5 milijuna eura. U Seriji A nije se iskazao, pa je proteklu sezonu odradio na posudbi igrajući za portugalski Belenenses. U 11 utakmica, zabio je samo jedan pogodak. Vrijednost igrača Transfermarkt procjenjuje na 800 tisuća eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.