Ronaldov povijesni show

Foto: Hina

NAKON poraza od Švicarske u prvom kolu skupine B, europski prvak Portugal odradio je trening protiv Andore 6:0, kojoj je četiri gola zabio Cristiano Ronaldo u 2, 4, 47. i 68. minuti, dok su se u nastavku s dva igrača više upisali i Joao Canelo u 44. te Andre Silva u 86. minuti.

Ronaldo je u svojoj 134. utakmici za Portugal postigao rekordnih 65 golova, te je prvi put zabio četiri gola za reprezentaciju. Također, stigao je do svog 42. hat-tricka u karijeri, dok je Lionel Messi na 40.

Derbi skupine B između Mađarske i Švicarske završen velikom pobjedom gostiju u sudačkoj nadoknadi 3:2. Švicarci su dva puta vodili preko Harisa Seferovića u 51. i Ricarda Rodrigueza u 67, ali je na drugoj strani Adam Szalai s dva gola u 53. i 72. držao svoju ekipu u životu. Međutim, samo do 90. minute kada je Valentin Stocker pogodio za zlatna tri boda.

Poslije remija u gostima protiv Mađarska, reprezentacija Farskih Otoka šokirala je Latviju s 2:0 u Rigi, gdje su povijesnu pobjedu i četiri boda nakon dva kola potpisali Sonni Ragnar Nattestad u 19. te Joan Simun Edmundsson u 70. minuti. 

Šetnja Francuske i Nizozemske

Viceprvak Europe ostvario je prvu pobjedu u 2. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Francuska je razbila Bugarsku s 4:1, unatoč tome što je gubila s 0:1 golom Mihaila Aleksandrova iz penala u 6. minuti.

Međutim, brzo je momčad Didiera Deschampsa preokrenula preko Kevina Gameira u 23. i Dimitrija Payeta u 26,  nakon čega je zabio Antoine Griezmann u 38. a točku na i stavio svojim drugim golom Gameiro u 59. minuti.

U istoj skupini A Nizozemska je lako svladala Bjelorusiju s 4:1, a pogotke su postigli Quincy Promes u 15. i 31, Davy Klassen u 56. te Vincent Janssen u 64. minuti.

Također, svoju prvu pobjedu upisala je i Švedska kod Luksemburga 1:0, a gol za tri boda zabio je Mikael Lustig u 58. minuti nakon asistencije Marcusa Berga.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.