Portugalski izbornik: Mi izbjegli Njemačku? Oni su nas izbjegli

Foto: Getty Images / Guliver Image

PORTUGAL je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. izvukao Ukrajinu, Srbiju, Litvu i Luksemburg te tako uspjeli izbjeći Njemačku, protivnika kojeg nitko nije želio iz druge jakosne skupine.

Ipak, ako pitate izbornika aktualnih europskih prvaka, Fernando Santosa, on ne smatra da je Portugal izbjegao Njemačku.

"Jesmo li izbjegli Njemačku? Nijemci su izbjegli nas. Nije tako jednostavno. Ljudi misle da je lakša grupa jer ne igramo protiv Njemačke, ali nije tako. Srbiju dobro znamo, protiv njih smo već igrali. Odlični igrači, neki igraju u najboljim ligama svijeta. Ukrajina je uvijek neugodan protivnik za svakoga. Litva je manje poznata, ali teško je igrati kod njih. Protivnici tamo znaju imati problema. Luksemburg se poboljšava, tako da je ovo teška grupa", rekao je Santos nakon ždrijeba, a njegove izjave prenosi zerozero.pt.

Njemačka je s druge strane izvukla Nizozemsku, Sjevernu Irsku, Estoniju i Bjelorusiju. Pali su u drugu jakosnu skupinu zbog slabih igara na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje su branili naslov i ispali u skupini te još lošijih utakmica Lige nacija. Tamo su u četiri utakmice s Nizozemskom i Francuskom upisali dva remija i dva poraza.

Nizozemska sada opet prijeti, ali ide im u korist što direktan plasman na Europsko prvenstvo osiguravaju dvije najbolje ekipe svake skupine. Čak i ako Nizozemci završe ispred Njemačke, teško je vjerovati da Sjeverna Irska, Estonija i Bjelorusija mogu zaprijetiti ekipi Joachima Lowa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.