Poslušajte prvu pjesmu najmlađe hrvatske navijačke skupine

Foto: NK Slaven Belupo YouTube

PODRAVSKE ŠTUKE su na utakmici Slaven Belupa i Lokomotive u sedmom kolu SuperSport HNL-a premijerno izvele svoju prvu navijačku pjesmu 1907. Najmlađa hrvatska navijačka skupina okupila se prošle sezone, a sada je originalnom pjesmom na koprivničkom stadionu podržala svoju momčad. Međutim, Slaven je pod trenerom Ricardom Monizom izgubio 0:1.

Kako su nastale Podravske štuke?

"Dvije kategorije mladih nogometaša prošle su se godine vraćale s turnira u Mađarskoj. Spontano smo u autobusu počeli pjevati Slavenove navijačke pjesme. Snimio sam i stavio na internet, što se klubu dopalo. Na idućoj sam ih utakmici potaknuo da opet navijaju i tako je krenulo svaku utakmicu.

S vremenom smo se proširili, skupilo se više djece te su se uključili njihovi prijatelji koji nisu u školi nogometa. Nakon što je sve završilo u medijima, pa se i svidjelo široj javnosti, dečki su nabavili bubnjeve, zastave i počeli osmišljavati pjesme, kako već odgovara navijačkom folkloru", otkrio je trener U-11 kategorije Slaven Belupa Oliver Kihas Drvosek za Index sredinom travnja.

Slaven Belupo ima šest bodova nakon sedam utakmica

Bio je ovo treći ovosezonski poraz koprivničkog prvoligaša, koji se trenutno nalazi na sedmom mjestu sa šest bodova. Iza njega ostali su Istra s četiri i jednom utakmicom manje te posljednji Rudeš s jednim bodom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.