ufc

Povijesna UFC noć. Svih pet borbi završeno nokautima

Foto: Jasen Vinlove-USA TODAY Sports

UFC 261 održan u Jacksonvilleu na Floridi ušao je u povijest kao jedan od najboljih u povijesti organizacije.

Još po nečemu je ovaj događaj za anale; prvi je nakon više od godine dana u kojem su se borci tukli pred navijačima, i to njih 15 tisuća. Doista nije moglo biti boljeg eventa za veliki povratak publike uživo. Od pet borbi nijedna nije trajala dulje od početka druge runde. 

Smith riješio Crutea udarcem u živac

Glavni program otvorili su Anthony Smith i Jimmy Crute u poluteškoj kategoriji. Smith je pobijedio tehničkim nokautom, točnije prekidom liječnika nakon kraja prve runde. Low-kickom je pogodio Crutea u živac, zbog čega mu je utrnula noga i više nije mogao stajati na njoj, a samim tim ni boriti se dalje.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KRAJ BORBE.

Užasna ozljeda Weidmana donijela pobjedu Hallu

Sjajnu noć nažalost je zasjenila teška ozljeda Chrisa Weidmana protiv Urije Halla u srednjoj kategoriji. U prvom udarcu na meču, low-kicku kojim je gađao Halla, pogodio je suparnikovu dobro postavljenu nogu i doživio težak lom potkoljenice. Noga mu je pukla, što je šokiralo sve koji su gledali meč u trajanju od samo 17 sekundi. Hall nije slavio pobjedu. Štoviše, rasplakao se kada je vidio kako mu je suparnik nastradao. Weidman je dvoranu napustio na nosilima i prijeti opasnost da mu je ova ozljeda okončala karijeru. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO WEIDMANA ODVODE NA NOSILIMA.

Ševčenko razapela Andrade i obranila pojas u muhi

Valentina Ševčenko je i peti put obranila pojas u kategoriji muha. Ovaj put to je spektakularno napravila protiv Jessice Andrade nakon samo runde i pol. Šampionka ju je čak sedam puta bacala na pod, a posljednji put je došla iznad nje u poziciju raspela te je tako razbila laktovima da je sudac morao prekinuti meč.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KRAJ BORBE.

Namajunas fenomenalnim high-kickom uzela pojas u slamki protiv nepobjedive Weili

Rose Namajunas postala je prvakinja u kategoriji slamka nevjerojatnim high-kickom protiv Zhang Weili. Tako je srušila nju i njenu seriju od 21 pobjede. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KRAJ BORBE.

Usman spektakularno obranio pojas u velteru protiv Masvidala

Glavna borba večeri, za pojas u kategoriji velter, pripala je Kamaruu Usmanu. On je naslov protiv Jorgea Masvidala obranio nokautom na početku druge runde. Desnim direktom utišao je Masividala i njegove navijače, koji su dominirali. Impresivno je došao do 14. pobjede u UFC-u i druge protiv Masvidala u posljednjih deset mjeseci. 

"Ja sam najbolji 'pound for pound' borac današnjice!" poručio je nakon meča i teško da mu netko može proturječiti. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KRAJ BORBE.