Povijesna utakmica Kroosa. Promašio jedno od 102 dodavanja

Foto: Epa

NOGOMETAŠI Njemačke svladali su reprezentaciju Škotske s 5:1 u prvoj utakmici na Europskom prvenstvu, koja u petak odigrana u Nogometnoj areni u Münchenu.

Vodeći pogodak za Njemačku postigao je u 10. minuti Florian Wirtz. Prednost Nijemaca udvostručio je Jamal Musiala u 19. minuti, a za 3:0 strijelac je bio Kai Havertz iz kaznenog udarca u prvoj minuti dodatka u prvom poluvremenu. Za 4-0 je u 68. minuti strijelac bio Niclas Füllkrug.

Škoti su smanjili na 4:1 u 87. minuti autogolom njemačkog braniča Antonija Ruedigera, da bi konačnih 5:1 postavio Emre Can u 93. minuti i time donio Njemačkoj najuvjerljiviju pobjedu u nastupima na europskim prvenstvima, a ovo je ujedno bila i najveća pobjeda jedne momčadi na otvaranju Eura.

Partija za povijest Tonija Kroosa

Toni Kroos (34), kojem je ovaj Euro zadnji turnir u karijeri, odigrao je utakmicu za anale i povijest europskih nogometnih prvenstava. Legendarni Nijemac je za 80 minuta provedenih na terenu protiv Škotske odigrao 102 dodavanja, a njih 101 je bilo točno. Pogrešno je dodao samo jednu loptu. Pedantni statističari su izračunali da je tih 99 posto točnosti dodavanja Kroosa najviši postotak jednog igrača koji je odigrao 100 ili više dodavanja na Eurima od 1980. Također, Kroos je protiv Škota imao i čak četiri ključna dodavanja. 

 

Pročitajte više