NBA

Poznat je datum početka nove NBA sezone. Igrači prihvatili prijedlog vodstva lige

Foto: Getty Images

NOVA NBA sezona će početi 22. prosinca, potvrdila je udruga igrača koja je prihvatila prijedlog vodstva NBA lige.

U regularnoj sezoni će svaka momčad odigrati 72 utakmice, a doigravanje bi trebalo završiti sredinom srpnja prije početka Olimpijskih igara u Tokiju.

Igrači su htjeli početak sezone oko 18. siječnja

Plan je održati NBA Draft 18. studenog nakon čega će uslijediti period pregovora i potpisivanja ugovora sa slobodnim igračima. Sve to prethodit će početku trening-kampa 1. prosinca. Između NBA finala koje je završilo 11. listopada i početka trening kampa proći će samo 51 dan što je manje od pola uobičajenog perioda.

Igrači su u početku pregovora s NBA ligom oko datuma početka sezone bili bliži opciji da liga krene oko 18. siječnja kada u SAD-u slave Dan Martina Luthera Kinga. Igrač Los Angeles Lakersa Danny Green je otišao toliko daleko i izjavio kako bi većina veterana u momčadi uključujući LeBrona Jamesa mogla pauzirati do siječnja ako sezona počne prerano.

Ipak, liga je uspjela nagovoriti igrače na početak sezone prije Božića jer bi u protivnom bili suočeni s financijskim gubicima u visini između 500 milijuna i milijardu dolara. K tome, liga je prošle sezone već izgubila približno milijardu dolara, dok su klubovi zbog neodigravanja utakmicama u njihovim arenama izgubili gotovo četiri milijarde dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.