Poznati sudionici najbogatije regionalne esport lige

FOTO: Esports Balkan League
 
Poznato je osam timova koji će se natjecati u CS:GO ligi u sklopu Esports Balkan League! Pozvani timovi imat će priliku boriti se za nagradni fond od 20 tisuća eura, što ovu ligu čini trenutno najbogatijim esport natjecanjem u regiji. 
 
 >>KREĆE REGIONALNI ESPORT SHOW Liga vrijedna 900 tisuća kuna
 
Esports Balkan League će početi 11. rujna. Prvo će se igrati grupna faza u round-robin formatu, a četiri najbolje plasirane ekipe osigurat će nastup u doigravanju. LAN završnica bi se trebala održati sredinom studenog u Beogradu. To je posebno zanimljivo jer 21. studenog počinje i Reboot InfoGamer u Zagrebu, u sklopu kojeg će se igrati završnica trenutno druge najbogatije regionalne esport lige, Vip Adria League. Zasad su Binary Dragons i RESISTANCE potvrdili nastup na oba natjecanja.
 
FOTO: Esports Balkan League
 
Dvije najlošije ekipe u prvoj sezoni EBL-a ispast će iz natjecanja, a njih će zamijeniti pobjednici otvorenih kvalifikacija za drugu sezonu. Svi timovi su već osigurali 700 dolara samim nastupom u ligi, a raspodjela ostatka nagradnog fonda izgleda ovako:
  1. 11,650$
  2. 5,800$
  3. 2,300$
Osam timova koji će se natjecati u ligi su Binary Dragons, Squared, RESISTANCE, KlikTech, Outlaws, Imperial i Volgare. Najviše je timova iz Srbije, čak tri. Dva su iz Bugarske te po jedan iz Mađarske, Slovenije i Rumunjske. Iako se čini da je od deset zemalja čiji se igrači i timovi imaju pravo natjecati u ligi zastupljeno svega pet, u timovima se nalaze još dva igrača iz Makedonije i Hrvatske te jedan iz BiH. 
 
Hrvatske boje branit će Luka "brky" Brkanac i Predrag "st0Le" Stojković, koji nastupaju za KlikTech, ranije poznat kao Fury. Dečki trenutno igraju 25. sezonu ESEA Premier lige. Iako im ne ide baš najbolje, zasigurno se radi o jednoj od najboljih, ali i najpotentnijih ekipa u regiji.
 
Polako se gužvaju esport zbivanja krajem ove godine, pa tako za igrače i timove neće više biti ležernog rasporeda. Zanimljivo je kako su organizatori dvije najveće regionalne lige odredili gotovo isti termin održavanja natjecanja. Dosad su se u regiji održavala dva legitimna LAN natjecanja godišnje, a sada ćemo imati dva natjecanja u samo dva tjedna.

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.