svjetsko prvenstvo u rukometu

Predsjednik IHF-a odgovorio Červaru: "To nije pošteno"

Foto: EPA

>>> KOMPLETAN RASPORED, REZULTATE, ANALIZE I REAKCIJE IZ NJEMAČKE PRATITE NA INDEXOVOJ TEMI ZA SP

HASSAN MOUSTAFA, predsjednik Međunarodnog rukometnog saveza (IHF), istaknuo je kako se Hrvatska zbog kritika i prigovora na suce nekorektno ponijela nakon poraza protiv Njemačke u drugom kolu glavne runde Svjetskog prvenstva u Danskoj i Njemačkoj (21:22).

"Suci griješe, treneri griješe i igrači griješe. Kada izgubiš, prstom upireš u suce. Smatram da to nije pošteno. Poštujemo Hrvatski rukometni savez, kao i ostale saveze. Prema svima smo pošteni i sve reprezentacije identično tretiramo", poručio je Hassan Moustafa.

Čelnik svjetske krovne rukometne federacije odbacio je sumnje da je danski sudački par Mads Hansen - Martin Gjeding sudio za Njemačku, odnosno prema zadanim instrukcijama.

"Međunarodni rukometni savez ne krši olimpijski duh. Nekorektno je da itko kaže kako IHF govori sucima što trebaju, a što ne trebaju suditi. To nije pošteno i žao mi je kada čujem takve optužbe", rekao je Hassan Moustafa i osvrnuo se na priznanje danskih sudaca da su u pojedinim trenucima utakmice pogriješili.

"Ljudski je pogriješiti. Mads Hansen i Martin Gjeding među najboljima su na svijetu i zato smo s njima razgovarali kako bismo saznali što bismo u budućnosti trebali napraviti da se sucima olakša posao. Vjerujemo im, vjerujemo danskom narodu. Ne možemo reći da nikada nema sudačkih pogrešaka, ali to su ljudske pogreške", zaključio je, braneći danski sudački par, vodeći čovjek Međunarodnog rukometnog saveza.

Sudačka komisija dodatnom procjenom međusobnog sraza Hrvatske i Njemačke odlučit će hoće li Mads Hansen i Martin Gjeding suditi u nastavku, odnosno u završnici aktualne svjetske smotre. 

Rezultati by SofaScore

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.