Predsjednik srpskog Saveza: Hrvatsku predvodi Tucak, moj veliki prijatelj iz Zvezde

Foto: EPA

U FINALU vaterpolskog turnira za muškarce na Olimpijskim igrama u Parizu sastat će se Hrvatska i Srbija. Hrvati su u polufinalu izbacili Mađare, dok su Srbi bili bolji od Amerikanaca. Ovo će biti repriza finala u Rio de Janeiru kada je bolja bila Srbija, ali sada u finale kao favorit ulazi Hrvatska, aktualni svjetski prvak i europski viceprvak.

Obje zemlje sada su osigurale novu olimpijsku medalju, pitanje je samo kojeg sjaja. Hrvatska ih trenutno ima šest nakon zlata Barbare Matić u judu i braće Sinković u veslanju, srebra Donne Vekić u tenisu te bronci Mirana Maričića u streljaštvu, Sandre Elkasević u atletici i Lene Stojković u taekwondou.

Srbija je na četiri, ali s jednakim brojem zlata. Do najsjajnijeg odličja došli su Zorana Arunović i Damir Mikec u streljaštvu te Novak Đoković u tenisu, srebro je osvojila Aleksandra Perišić u taekwondou, a košarkaška reprezentacija osvojila je broncu. O tome hoće li u Parizu biti uspješnija Hrvatska ili Srbija moglo bi odlučiti upravo finale vaterpolista.

"Po tome smo isti kao Amerikanci u košarci"

Uoči utakmice, predsjednik vaterpolo saveza Srbije i nekadašnji trofejni reprezentativac Viktor Jelenić kazao je za agenciju Beta da je ponosan što srpski vaterpolisti nastavljaju niz od Sydneyja i otad na svakim Igrama osvajaju olimpijska odličja.

"Igre još nisu gotove, ostala je najvažnija utakmica, ali lijepo je kada znaš da je medalja već osvojena, ponovo naša. Ovo je sedam olimpijskih medalja u nizu i jako lijepo zvuči da smo treći put uzastopno u finalu, da smo po tome isti kao Amerikanci u košarci", izjavio je Jelenić, dodavši: 

"Rekao sam da idemo na zlatnu medalju. Olimpijsko finale je veliki događaj i čast je biti dio toga. Hrvatska je odlična ekipa, predvodi je moj veliki prijatelj Ivica Tucak, s kojim sam igrao u Crvenoj zvezdi. Svjetski su prvaci, europski doprvaci, ali finale je jedna utakmica u kojoj su šanse uvijek pola-pola."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.