Predstavljeni logo i slogan Europskog vaterpolskog prvenstva u Hrvatskoj

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

MANJE od mjesec dana preostalo je do Europskog vaterpolskog prvenstva, a tim povodom organizatori iz Hrvatskog vaterpolskog saveza predstavili su službeni logo i slogan. Prvi put u povijesti dva vezana europska vaterpolska prvenstva održat će se u istoj državi, a nakon izdanja u Splitu 2022. godine, od 4. do 16. siječnja domaćini su ovoga puta dva grada – Dubrovnik i Zagreb.

"Svjesni da je prethodno izdanje u Splitu podiglo najvišu moguću ljestvicu, dizajnom logotipa i vizualnim identitetom pokušan je pratiti isti standard. Gradovi domaćini te Republika Hrvatska, predstavljeni su specifičnim simbolima i motivima kojima se isprepliće kulturalno naslijeđe sa vaterpolom. Inspiraciju za službeni logo pronašli smo iz tradicionalnog hrvatskog pletera", navodi se na stranicama Hrvatskog vaterpolskog saveza i dodaje:

"Znan i kao troplet, to je geometrijski ukras svojstven starohrvatskoj kulturi te je dio umjetnosti, tradicije i običaja hrvatskoga naroda. Konture pletera ujedno se odražavaju u valovima ili vodi kao integralnom dijelu vaterpola. Kombinirane s konturama vaterpolista kao sekundarnim motivom, dobivamo snažan vizualni prikaz domaćina prvenstva i samog sporta."

Waves of Unity

"Motiv vode i valova u pleteru odražava se i u samom sloganu "Waves of Unity". Motivirani razlogom zbog kojeg je prvenstvo ponovno stiglo u Hrvatsku, slogan simbolizira povezanost svih sudionika - igrača, gledatelja, volontera, gostiju iz svih dijelova Europe, novih generacija", ističe HVS.

EP u vaterpolu trebao se održavati u izraelskoj Netanyiji, ali je zbog rata u toj regiji Izraelu oduzeto domaćinstvo te je kasnije dodijeljeno Hrvatskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.