HNL

Prekidaju se sva amaterska natjecanja i druga HNL? Čeka se odluka

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

NEPOSREDNO prije sjednice Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza koja će se održati u utorak 5. svibnja, a na kojoj će se raspravljati o nastavku ili konačnom prekidu nogometnih natjecanja u Hrvatskoj, sjednicu je održao Međužupanijski odbor HNS-a Nogometnog središta Split, piše FB stranica 3. HNL jug.

Međužupanijski odbor je donio odluke kojima se prihvaća obustava natjecanja u Trećoj HNL Jug, kao i u svim ostalim županijskim ligama, kao i ligama mladeži na području nogometnog središta Split, a u koje se ubrajaju područja nogometnog saveza Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. Slična odluka bi trebala vrijediti i za amaterska natjecanja u ostalim dijelovima Hrvatske.

Donesena je i odluka da Treća HNL Jug u sezoni 2020./21. može brojati do 18 sudionika, za razliku od 16 klubova, koliko ih se trenutno natječe. Kad je u pitanju 1. HMNL, ona će u sljedećoj sezoni putem kvalifikacija biti proširena na 12 sudionika dok će 1. HNL za žene biti povećana na 10 klubova. 

Navedene odluke u utorak treba potvrditi IO HNS-a, koji će raspravljati i o statusu Druge HNL, koja je također blizu okončanja za trenutnu sezonu, kao i statusu kup natjecanja i liga mladeži (juniori, kadeti, pioniri) na nacionalnom nivou. Treba se donijeti i odluka hoće li se HNL nastaviti od 30. svibnja ili je novi ciljani datum 13. lipnja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.