Prekinut Verstappenov niz od 10 pobjeda

Foto: Profimedia

CARLOS SAINZ, 29-godišnji vozač Ferrarija, prekinuo je rekordni niz Maxa Verstappena i njegovog Red Bulla. Sainz je slavio na Velikoj nagradi Singapura i tako zaustavio Verstappenov niz od 10 pobjeda.

Sainz je u napetoj završnici s manje od sekunde prednosti završio ispred McLarenovog Landa Norrisa i stigao do druge pobjede u karijeri, a najveći tragičar utrke je George Russell. Britanac je kao trećeplasirani u zadnjem krugu završio u zidu i morao je odustati. Tako je treće mjesto osvojio Lewis Hamilton, Russellov momčadski kolega iz Mercedesa.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ZAVRŠNICU UTRKE

"Ovo je nevjerojatan osjećaj, nevjerojatan vikend. Želim zahvaliti svima u Ferrariju na ovom preokretu nakon teškog početka sezone, kući nosimo pobjedu za koju sam siguran da će obradovati sve Talijane. Danas je sve funkcioniralo savršeno", rekao je 29-godišnji Španjolac, sin Carlosa Sainza starijeg, dvostrukog svjetskog prvaka u reliju.

U ukupnom poretku svjetskog prvenstva vodi Verstappen s 374 boda, drugi je njegov momčadski kolega Meksikanac Sergio Perez s 223 boda, dok treću poziciju drži Hamilton sa 180 bodova.

Nakon 14 pobjeda u isto toliko nastupa, Red Bull je na stazi Marina Bay doživio prvi poraz, no i dalje uvjerljivo vodi s 597 bodova ispred Mercedesa s 289 i Ferrarija s 265 bodova.