TRANSFERI

Premierligaš bh. golmanu zabranio transfer. To je problem i za Lovru Kalinića

Foto: Getty Images

BOURNEMOUTH je Asmiru Begoviću onemogućio prelazak u bilo koji klub koji je njegov rival u borbi za opstanak u Premiershipu, javljaju engleski mediji.

Aston Villa i West Ham su dovođeni u vezu s posudbom bh. golmana jer oba kluba hitno trebaju pojačanje na golu, ali sada je malo vjerojatno da će do transfera doći, piše Daily Star.

Begović se u klub vratio nakon posudbe u azerbejdžanskom Qarabagu, a spreman je odustati i od svoje plaće koja iznosi 110.000 funti tjedno kako bi napustio stadion Vitality.

"To sam učinio da bih igrao za Qarabag i učinio bih to ponovno. Ali to ne mogu odlučiti samo igrači. Klubovi moraju pomoći", rekao je bivši golman Chelseaja i Stokea.

Problemi za Kalinića

U međuvremenu bi upravo ovaj potez mogao dovesti trenutno prvog golmana reprezentacije BiH Ibrahima Šehića (31) u Englesku, pišu isti izvori.

Šehiću u lipnju istječe ugovor s turskim Erzurumsporom, a Villa i West Ham su svjesni da bi ga u ovom prijelaznom roku mogli dovesti za samo 1,5 milijuna funti.

Podsjetimo, Villin golman Tom Heaton je već završio sezonu zbog ozljede ligamenata koljena na utakmici protiv Burnleyja, a Lovre Kalinić ne čini se kao realna opcija u ovim okolnostima. Upravo njemu bi Šehić mogao uzeti mjesto koje se otvorilo na poziciji prvog vratara Aston Ville.