Preminuo Dennis INTERNETHULK Hawelka, jedan od prvih velikana Overwatch esporta

Foto: Team Liquid
 
Svi oni koji prate Overwatch od samih početaka dobro znaju tko je INTERNETHULK, ne samo radi njegovih igara, nego i zbog kapetanske uloge u jednom od najuspješnijih timova prošle godine, ali i njegova karaktera. Dennis Hawelka prve velike uspjehe kao igrač doživio je u Overwatch esportu, iako je i prije natjecateljski igrao World of Warcraft, League of Legends i StarCraft II. 
 
Kao igrač u Overwatchu osnovao je tim IDDQD koji će kasnije igrati za organizaciju Team EnVyUs. Prošle godine EnVyUs bila je jedna od najboljih Overwatch ekipa na svijetu. Pod imenima IDDQD i Team EnVyUs osvojili su oko 30 manjih i većih turnira. Također je igrao i za reprezentaciju Njemačke na oba izdanja Overwatch World Cupa. Njegove igre na Winstonu i support herojima ostat će dokaz kako je svaka uloga u timu jednako važna.
 
Nakon isteka ugovora s timom EnVyUs, Dennis Hawelka posvetio se trenerskoj ulozi, a prvi priliku dobio je u timu Rogue, ljutim rivalima iz igračkih dana. Međutim, to nije dugo potrajalo i ubrzo je potpisao za Team Liquid, organizaciju koju poštuje i cijeni još iz svog vremena u StarCraftu. 
 
Prvenstveno je trebao pripremiti Liquidov Overwatch tim za nadolazeće turnire, ali kasnije je organizacija raspustila tim, a on je dobio posao kao glavni trener njihove League of Legends ekipe. Za vrijeme priprema za novu sezonu 8. studenog, dobili smo tragičnu vijest od vlasnika organizacije.  
 
Dennis Hawelka je na svom Twitter profilu 2. studenog objavio kako se razbolio, a dan kasnije je i potvrdio kako neće moći posjetiti BlizzCon zbog bolesti te je pokušao darovati svoju kartu. Po posljednjim objavama nitko nije mogao naslutiti što će se dogoditi, a tužna vijest potresla je svijet esporta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.