Preplašeni do finala: Nismo navikli da nas u Hrvatskoj bodri više od pet tisuća ljudi

"PUNO je teže kad moraš pobijediti", pao je kamen sa srca Velimiru Perasoviću koji se nadao lakšem plasmanu u finale. Obranom  su Vukovi prelomili utakmicu, a Perasović će pri pogledu na statistiku reći da ni sam ne zna kako su uspjeli pobijediti.

"Gađali smo penale 50 posto, šut za tri poena ostao je na 28 posto."

Pritisak na domaćem terenu i ugodno popunjena Arena nisu najbolje djelovali na Cibonine šutere.

"Bili smo favoriti, da smo izgubili, to bi bila tragedija, fijasko. Ušli smo s velikim pritiskom u susret, promašili puno otvorenih šutova. Dva puta smo otišli preko deset poena i nismo to materijalizirali. Olimpija igra nezgodno, s puno strpljenja, njihovih pet vanjskih igrača šutiraju trice i puno pogađaju u zadnjim sekundama napada. To frustrira. Iako smo bili dovoljno agresivni, naš je napad bio sterilan. Postigli smo 78 koševa, ali nismo ih uspjeli kazniti otvorenim šutovima. Puno naših igrača bilo je indisponirano u tom pogledu."

Protiv Partizana, u reprizi lanjskog finala, Ciboni će trebati puno bolja igra.

"Partizan nikome ne odgovara. Ne mogu uspoređivati koliko moramo biti bolji za Partizan. Oni nikome ne odgovaraju. Njihova unutrašnja igra, puno skoka u napadu, dominacija u visini i puno lopti centrima... U napadu moramo odigrati kvalitetnije. Oni su blagi favoriti, no pokušat ćemo to okrenuti na našu stranu."

"Osjećaj je bio dobar, dvorana je bila jako dobro popunjena, jedino što je možda parket malo daleko od tribina. Sigurno da je malo čudno, nikada u Hrvatskoj nisam igrao pred više od 5 tisuća ljudi", nadovezao se Marko Tomas.

Partizan zaslužuje ulogu favorita

"Malo smo podbacili, no najbitnije je da smo pobijedili. To protiv Partizana mora biti puno bolje."


U nedjelju slijedi veliko finale protiv Partizana. Ipak se obistinilo ono što je većina prognozirala.

"O Partizanu znamo sve, svjesni smo da će biti jako teško, no ako ponovimo svoj maksimum, možemo do naslova. Pod maksimumom ne mislim na ovo danas, nego na utakmice koje smo prije igrali protiv njih ove sezone", analizirao je Tomas srpskog prvaka.

Na pitanje novinara zaslužuje li Partizan ulogu favorita s obzirom na to da se utakmica igra u Areni koja će vjerojatno biti prepuna, odgovara:

"Partizan ipak zaslužuje ulogu favorita. Finalom na Final Four Eurolige pokazali su da su jedna od najboljih momčadi Europe. Ove pobjede koje smo imali protiv njih moramo staviti sa strane. No, mi igramo kod kuće i s jedne strane nam mora biti lakše", objasnio je Tomas koji je danas ubacio 10 poena uz četiri skoka.

Slično razmišlja i Vedran Vukušić. I on smatra da će za Patizan trebati nešto više.

"Znali smo da će biti jako teška utakmica iako su oni došli ovdje sa skraćenom rotacijom. No, praktički s istom rotacijom su nas dobili 25 razlike prije 20 dana. To nam je bio najveći motiv u današnjoj utakmici. Oni su se tu došli boriti kao autsajderi, no mi smo zadržali visok intenzitet i zasluženo smo slavili."

"Iako smo nekoliko puta došli na 10 ili 15 razlike, oni su ekipa koja se brzo vraća. Jako su dobri šuteri i danas su za tricu bili jako dobri. Konstantno su se vraćali i radili nam probleme."

"Nadam se našoj pobjedi, nadam se da će nas publika doći podržati u što većem broju i nositi nas do slavlja. Partizan smo dobili dva puta u ovoj sezoni, ali su oni pokazali da se iz utakmice u utakmicu dižu i zasluženo su došli do dva Final Foura."

"Oni su u zadnjih nekoliko godina najjača ekipa u NLB ligi i to je velik motiv za nas."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.