"Presretna sam, ipak je ovo Sljeme, ovdje je poseban gušt pobijediti!"

FRANCUSKINJA Sandrine Aubert današnjom je pobjedom na Snježnoj kraljici preuzela vodstvo u poretku slaloma u Svjetskom kupu odjenuvši crvenu majicu s 316 bodova. Nakon Area, 27-godišnja Aubert je u Zagrebu došla do drugog slavlja u sezoni.

"Drago mi je što sam konstantno u vrhu, ali zbog ovog današnjeg preuzimanja crvene majice od u slalomskom poretku ne osjećam nikakav dodatni pritisak. Kako i u Mariboru koji je sljedeća utrka u programu, tako i svim sljedećim postajama Svjetskog kupa želim samo svaki put dati sve od sebe pa što bude. Moj cilj je iz utrke u utrku biti sve bolji", rekla je na press konferenciji poslije utrke sljemenska Snježna kraljica za 2010. godinu.

Aubert je posebno pohvalila organizatore utrke: "Njima zaista moram odati priznanje, još jučer je bilo upitno hoće li se utrka održati, a danas je sve zaista bilo prekrasno, od organizacije do publike koja je i ovoga puta bila fenomenalna", kazala je Francuskinja koju je odličan nastup u drugoj vožnji odveo do pobjede: "Nakon ne baš sjajnog nastupa u prvoj vožnji u drugoj sam dala sve od sebe kako bi došla do postolja, a eto, pobijedila sam i jako sam sretna zbog toga. Uostalom, Zagreb i Sljeme svi doživljavaju kao najzabavniju i najatraktivniju utrku sezone stoga je ovdje poseban gušt pobijediti."

Zettel: Ovo je utrka koja na najbolji mogući način predstavlja Zagreb i Hrvatsku


Kathrin Zettel nakon prve vožnje je imala prednost od tri stotinke ispred Marlies Schild i čak 31 ispred Aubert, ali taj višak nije uspjela pretočiti u pobjedu: "Nisam uspjela pobijediti iako sam s najbolje pozicije ušla u drugu vožnju, ali unatoč tome vrlo sam sretna. I drugo mjesto je za mene veliki uspjeh, tim više što je došlo nakon nekoliko ne baš dobrih rezultata. Obzirom na probleme s lijevim koljenom koji su me pratili tokom ljeta, nemam pravo biti nezadovoljna s drugim mjestom", u dahu je izrecitirala Zettel koja je, kao i Aubert, vrlo pohvalno se izrazila o cijeloj priredbi:

"Super je što su se organizatori unatoč pucanju staze pobrinuli da sve skijašice u drugoj vožnji imaju iste uvjete. Inače se jako lijepo osjećam ovdje, na utrci koja predstavlja vrlo važan događaj za Zagreb i za Hrvatsku. Ovo je odlična promidžba u svijetu, publika je ovdje vrlo dobra, stvara odličnu atmosferu."

Susanne Riesch: Sjajan je osjećati postizati dobre rezultate u kontinuitetu

S 25 stotinki prednosti ispred sestre Marie Susanne Riesch domogla se drugog postolja u sezoni, a posebno je apostrofirala svoj skok u drugoj vožnji sa šestog mjesta do pobjedničkog postolja: "Ponosna sam na sebe zbog povratka u drugom laufu. Znate, sjajan je osjećaj postizati dobre rezultate u kontinuitetu. Ovo je drugi put u sezoni da sam treća, a dvaput sam bila četvrta. Jasno je da nakon ovakvih rezultata lagano počinjem se nadati i prvoj pobjedi. Što se Sljemena i Zagreba tiče, ovdje se odlično osjećam jer sam lani po prvi put u karijeri ostvarila plasman u prvih 10, a evo sad i došla do postolja. Sestra Maria jest lani ovdje pobijedila, a iako mi je dala podršku, nisam ju pitala nikakav savjet."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.