Pretukao je Hrgovića, a sada prijeti: "Razbit ću Joshuu"

Foto: Profimedia

DANIEL DUBOIS porazio je u nedjelju Filipa Hrgovića u borbi karijere. Sudac je nakon konzultacije s liječnikom prekinuo borbu u osmoj rundi zbog posjekotina na Hrgovićevom licu. Dubois (26) je ovom pobjedom postao IBF-ov privremeni svjetski prvak, dok 31-godišnjem Hrgoviću prvi poraz u profesionalnoj karijeri predstavlja težak udarac na ambicije u lovu na vrh teške kategorije.

Šest rundi su bili ravnopravni, a onda je Dubois pretukao Hrgovića

U prvih šest rundi gledali smo sjajnu borbu u kojoj su boksači jedan drugome zadali brojne teške udarce. Ipak, izgledalo je kao da ih Dubois puno bolje podnosi od Hrgovića, na čijem je licu Britanac otvorio posjekotinu već u drugoj rundi. To je hrvatskom boksaču stvaralo probleme u nastavku meča.

Prije ulaska u sedmu rundu dojam je bio da je borba izjednačena, no u toj sedmoj rundi se Hrgović potpuno ugasio te je izgledao iscrpljeno. Dubois je to iskoristio i ozbiljno ga uzdrmao, a Hrgovića je na kraju runde spasilo zvono. Spasa mu nije bilo u osmoj rundi, sudac je pozvao liječnika na konzultacije, a on je zaključio da Hrgović zbog posjekotina ne može nastaviti meč.

"Želim odmah uzeti taj prokleti pojas"

Tako je Dubois privremeno uzeo pojas prvaka svijeta teške kategorije po IBF verziji i sada se želi 21. rujna na Wembleyju s Anthonyjem Joshuom boriti za regularni pojas. "Želim odmah uzeti taj prokleti pojas. Razbit ću Joshuu. Bit ću još bolji nakon ove pobjede", poručio je.

Anthony Joshua pak poručuje svim ostalim potencijalnim suparnicima: "Moram ih birati jednog po jednog. Neće biti lako, ali neka dođu jedan po jedan." Što se tiče Duboisa, komentira: "Dubois je imao teže borbe od većine i sigurno je jači rival. Podigao se na ljestvici i vidjet ćemo što će se dogoditi u budućnosti. Meni je svejedno s kim ću se boriti. Pojavit ću se i odraditi posao."

Joshua je bio prvak svijeta, ali titule je izgubio od Oleksandera Usika. Omjer mu je 28 pobjeda i 3 poraza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.