"Partizan nas je na prevaru slikao. Ne osnivamo njegov klub navijača u Rijeci"

Foto: FK Partizan

VIJEST da se u Rijeci osniva klub navijača beogradskog Partizana je izgleda laž. Partizan se jučer pohvalio na službenim stranicama kako se osniva službeni Klub navijača Crno-bijelih za područje Rijeke i Istre.

"Baza pristalica Partizana uskoro će biti bogatija za još jedan službeni Klub navijača koji će biti osnovan u Rijeci, a činit će ga simpatizeri našeg kluba iz cijele Istre", objavio je Partizan i naveo da je sastanak inicirao Refik Kozić, bivši nogometaš beogradskog kluba. Kozić je u Pulu došao s 15 godina iz rodnog Bačkog Novog Sela, a za prvu ekipu Istre je igrao od 1968. do 1972., nakon čega su ga zamijetili skauti Partizana.

Novi list je razgovarao s navodnim ''osnivačima'' kluba navijača, koji tvrde da su šokirani lažnom viješću. 

Aldo Stipanov, danas 65-godišnjak, kao vratar je bio dio jedne od najslavnijih generacija Orijenta, dok su sinovi Adriano i Stefano nastavili očevim putem te su i danas aktivni igrači, piše Novi list.

''Totalna laž i izmišljotina"

''Točno je da smo bili na utakmici u Beogradu. S obzirom da su naše karijere ostvarivane osamdesetih godina prošlog stoljeća, jasno je da imamo veze, pa tako i prijateljske, s ljudima iz tih vremena. Svakako i s Refikom Kozićem, nekadašnjim igračem Partizana s kojim se susrećemo na ovim našim područjima, na Kvarneru i u Istri gdje dolazi na odmor", tvrdi Aldo i dodaje:

"On nam je i osigurao ulaznice. Sve bi se s time i završilo da nas nisu u petak, dan prije utakmice, pozvali u sjedište kluba gdje smo se sastali i fotografirali za naše osobne albume. Nemalo smo se i krajnje neugodno iznenadili kad su oni tu fotografiju objavili. Doslovno smo se pak šokirali kad smo vidjeli prateći tekst prema kojem mi kao osnivamo kub navijača Partizana u Rijeci. Totalna je to izmišljotina i neistina, nije nam na kraj pameti bilo što takvo poduzimati, a potpuno je netočna i Kozićeva izjava kako smo mi u Beograd putovali "finiširati dogovor o osnivanju kluba navijača. Jedno je sigurno, prijateljsko beogradsko druženje ostavilo mi je loš okus u ustima zbog potpuno krivih razloga te me beogradski stadioni sigurno vise nikad neće vidjeti", zaključio je Aldo Stipanov.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.