Prijelazni rok u HNL-u nije ni počeo, a već je prodano igrača za 16.2 milijuna eura

Foto: Pixsell

DINAMO i Hajduk su u ovom prijelaznom roku od prodaje igrača zaradili 16.2 milijuna eura, a njima bi se uskoro s odličnim zaradama mogli pridružiti i ostali klubovi. Prijelazni rok za hrvatske klubove počinje 18. siječnja, a dva najjača kluba već su napunila blagajnu. Podsjetimo, Dinamo je prodao Mislava Oršića Southamptonu za 6.8 milijuna eura plus bonuse, što je bio jedini Dinamov izlazni transfer ove zime. 

Preostale transfere odradio je Hajduk. Splićani su prodali Stipu Biuka u Los Angeles FC, Marina Ljubičića je otkupio LASK, a Josip Vuković je otišao na posudbu u saudijski drugoligaš Al Faisaly koji ima opciju otkupa njegova ugovora. To će vjerojatno biti sve što će se prodavati na Poljudu, ali ostali HNL klubovi tek kreću u akciju.

Kleinheisler odlazi, ali ne u Dinamo ili Hajduk

Osijek će ove zime prodati Laszla Kleinheislera, ali ne Dinamu ili Hajduku, već u inozemstvo. Mađaru na ljeto istječe ugovor, ali će otići već sad za oko 500.000 eura. Osim njega, vrlo vjerojatno će otići i Ivica Ivušić i Dion Drena Beljo, za koje postoje ponude i veliki interes.

Tu je i Danijel Lončar koji je navodno zanimljiv klubovima iz Turske, a Osijek bi ga pustio za milijun i pol eura. Veliki transfer mogla bi realizirati i Rijeka. Matiju Frigana žele dva talijanska kluba, ali najrealnija opcija je da ode u Portland Timbers. Rijeka će za njega dobiti oko 4.5 milijuna eura.

Dinamo bi vrlo lako mogao prodati još nekog igrača. Dominik Livaković ionako želi otići i probati u inozemstvu. Za njega još nema konkretnih ponuda, ali interes je uvijek postojao. Spominje se Villarreal, a Josip Šutalo je vrlo zanimljiv Leipzigu s kojim je navodno sve dogovorio još ljetos za odlazak sljedećeg ljeta. No, ode li Gvardiol iz Leipziga, Nijemci bi mogli odmah krenuti po Šutala.

Lako bi mogao biti srušen rekord

Rekordni zimski prijelazni rok u HNL-u bio je u sezoni 2019./2020. kad je prodano igrača u vrijednosti 37.6 milijuna eura. Te zime Dinamo je prodao Danija Olma, Osijek je prodao Boška Šutala, a čak je i Lokomotiva zaradila dva milijuna eura.

Prodaju li se gore navedeni igrači ove zime, HNL će debelo premašiti cifru iz siječnja 2020. godine, a ako se prodaju samo, recimo, Josip Šutalo za kojeg Dinamo računa dobiti između 15 i 20 milijuna eura te Matija Frigan, taj rekord bit će srušen.