Prilika koju su Modri čekali: Finci oskudijevaju s kvalitetom, a puni su respekta

DINAMO će danas u Helsinkiju imati priliku približiti se posljednjem kvalifikacijskom kolu Lige prvaka nakon tri godine i dvoboja s ukrajinskim Šahtarom. U protekle dvije sezone Modri su ispadali na pretposljednjoj stepenici, a kobni su bili austrijski Red Bull Salzburg i moldavski Sheriff.

Modri nikada nisu imali slabijeg protivnika u ovoj fazi natjecanja i Finci se čine kao idealna prepreka. Trener Jurčić je oprezan, iako ističe da je Dinamo bolja momčad koja će već u prvoj utakmici tražiti pobjedu.

"Respektiramo Helsinki i njihove rezultate ove sezone u Europi i kod kuće. Bilo je teško naći utakmicu u kojoj su se branili. Ali, unatoč respektu, vjerujemo u sebe i naše kvalitete Uvijek ulazim u utakmicu sa željom za pobjedom. Posljednjih nekoliko godina smo igrali u skupini Europa lige i sad želimo napraviti korak više", rekao je Jurčić u najavi utakmice.

Umjetna trava problem za Modre

U Helsinkiju Dinamovce čeka umjetna trava i to je nešto na što Modri nisu naviknuli. I dok veznjak Modrih Jerko Leko to ne smatra hendikepom, Jurčića isto brine zbog opasnosti od ozljeda: "Ne volim umjetnu travu. Ma kakve kvalitete ona bila, ne može biti prava trava jer nema proklizavanja. Ne bojimo se umjetne trave zbog Helsinkija, nego zbog problema ozljeda koje donosi nakon utakmice".

S druge strane Finci su osokoljeni velikom pobjedom u drugom pretkolu protiv velškog Bangora, kada su im u dvije utakmice uvalili desetak golova.

"Atmosfera je odlična. Ovo je jedna od onih utakmica koju čekamo s nestrpljenjem. To je prilika za nas i finski nogomet. Protivnik je snažan, ali imamo šanse. Pokušat ćemo kontrolirati loptu. Znam da ćemo imati malo prilika za pogodak, ali vjerujem u svoje igrače. Igramo protiv odličnih nogometaše koji igraju za hrvatsku reprezentaciju. Imaju nekoliko vrlo talentiranih nogometaša, a možda je njihovo najjače oružje brzina i tempo", rekao je trener HJK-a Antti Muurinen.

Litmanen nije zabrinut: Atmosfera u momčadi je sjajna, možemo protiv Dinama

Iako je već u poznim godinama, Finci puno nade ulažu u 40-godišnju legendu Jarija Litmanena: "Ovo je vrlo važna utakmica i velik izazov. U ovakvim utakmicama možemo vidjeti kako momčad stoji kolektivno i individualno. Sve se mora posložiti, ali nisam zabrinut. U posljednje vrijeme dobro igramo. Stadion će biti pun i to će biti zanimljiva utakmica".

Sličnog je razmišljanja i albanski veznjak Efran Zeneli, koji već šest godina nastupa za HJK:"Pratim Balkanski nogomet već godina i upoznat sam s rezultatima i kvalitetama Dinama. Modri su favoriti i očekuje nas teška utakmica, ali imamo i mi svoje adute. Prva utakmica prilika je za nas da iznenadimo, a onda je u uzvratu sve moguće.

Početni sastavi:

Helsinki: Wallen, Rafinha, Lindstrom, ojala, Sumusalo - Rihilahti, Bah, Ring, Zeneli - Sadik, Pukki

Dinamo: Kelava - Vrsaljko, Vida, Tonel, Ibanez - Badelj, Leko, Sammitr, Alispahić - Krstanović, Beqiraj

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.