HAJDUK

Primorac objasnio kako je došao do Arsenala: Šef mi je kazao da odemo do Engleske

Foto: Twitter

BORO PRIMORAC je novi trener Hajduka. Novi predsjednik kluba Lukša Jakobušić je nastavio sa smjenama otkako je stigao na klupu pa je nakon razlaza s Marijom Stanićem kao savjetnikom Uprave, sportskim direktorom Ivanom Kepčijom, isto napravio s trenerom ekipe Harijem Vukasom.

Stručni stožer Bore Primorca čine još njegov prvi pomoćnik Toni Golem, trener vratara ostaje Hrvoje Sunara, a kondicijski treneri su i dalje Toni Modrić i Šime Veršić. Prvu utakmicu na klupi Bijelih trener Primorac imat će u subotu u 17.05 kada na Poljudu gostuje Osijek. 

Osvojio zadnju titulu Engleske s Arsenalom

Boro Primorac legendarni je igrač Hajduka i trener koji je veći dio karijere proveo u engleskom Arsenalu gdje je bio prvi pomoćnik Arsènea Wengera (ukupno 21 godinu). Zajedno su osvojili posljednju titulu prvaka Engleske s legendarnim Invinciblesima koji su jedina ekipa u povijesti Premiershipa koja je prvenstvo završila bez poraza. 

Tada su u Arsenalu igrale ikone nogometa kao što su Henry, Bergkamp, Pires, Ljunberg, Vieira, Cole, Campbell, Toure, Lehman i još mnogi drugi.

Nogometnoj javnosti Primorac je postao najpoznatiji pomoćnika u Arsenalu, a još u lipnju je u podcastu Hajduk Digitala objasnio kako je uopće počeo surađivati s Wengerom.

"Wenger je živio i radio u Monacu, ja u Cannesu, igrali smo jedan protiv drugog nekoliko utakmica. Znao sam ga sresti, kad bi bio sastanak trenera, u Parizu bismo popili piće, kasnije je često dolazio kod mene. Postali smo prijatelji i dogodilo se da smo u isto vrijeme ostali bez posla, iako je on osvojio prvenstvo i kup. To je tako nama trenerima. Tada mi je predložio da odemo u Japan. Nije dobro krenulo, prvih šest, sedam utakmica smo izgubili. Sreća što je to bio Japan i što nisam razumio što pišu u novinama. Okrenulo se nakon utakmice protiv prvog u Tokiju koji smo dobili, nismo izgubili 20 utakmica i na kraju završili drugi. Osvojili smo dva kupa, mislio sam da ću ostati još koju godinu u Japanu, svidjelo mi se, doći će mi obitelj i onda me zove 'boss', tako sam ga uvijek zvao, kaže mi da malo odemo do Engleske, da ima ponudu. Ako tamo krenemo kao u Japanu, nema šanse da ostaneš. Mladi smo otišli u Arsenal, ja sam imao 43 godine."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.