Procurio video o skandalu u Kamerunu. Izbornik objašnjava zašto je potjerao zvijezdu

Foto: EPA

NASTUP Kameruna na Svjetskom prvenstvu u Kataru obilježio je skandal u kojem je izbornik Rigobert Song uoči drugog kola potjerao vratara Andrea Onanu, jednu od najvećih zvijezda reprezentacije. Onana je bio prvi golman Kameruna protiv Švicarske, a onda je potjeran uoči susreta sa Srbijom.

Song se povjerio bratu, snimila ih treća osoba

Sada je isplivao videozapis u kojem Song nepoznatoj osobi za stolom objašnjava zašto je potjerao Onanu. "Rekao sam Onani na dan utakmice da više ne želim raditi s njim. Počeo je plakati, a ja sam mu rekao: 'Sine moj, nemam vremena za to, moram se pripremati za utakmicu.' Dan prije utakmice sam obavijestio Samuela Eto'oa o svojoj odluci", rekao je pa nastavio:

"Zvao sam Onanu noć uoči utakmice, nije došao. Na treningu radi individualno, na utakmicama puno riskira. Zamolio sam ga da prestane riskirati, a on je rekao da sa mnom ne želi razgovarati o tome. Odgovorio sam mu: 'Pričam s Aboubakarom, Choupo-Motingom, Zambo Anguissom... Tko si ti da ne bih mogao razgovarati s tobom?'"

Kasnije je Song obrazložio kako je osoba s kojom je razgovarao u videu, a čije se lice nije vidjelo, njegov stariji brat. U njegovo društvo došla je i "treća osoba", koja je snimila razgovor braće bez njihovog znanja. 

Onana: Vrijeme će sve pokazati

Onana, trenutno prvi vratar Intera, odgovorio je Songu na Twitteru nakon što je isplivao videozapis. "U svijetu u kojem je laž najčešća stvar govorenje istine vas čini revolucionarom. Ali na kraju, vrijeme će sve pokazati", napisao je.