TRANSFERI

Prometno u Milanu: Boban ispratio i Rodrigueza. Stigla dva talentirana pojačanja

Foto: Getty Images / Guliver Image

PROMETNO je u Milanu u finišu prijelaznog roka. 

Klub sa San Sira napustila su tri igrača, a postignuti su i dogovori oko dva nova pojačanja. Suso je otišao na 18-mjesečnu posudbu u Sevillu, uz mogućnost otkupa od 20 milijuna, plus tri ovisno o plasmanu u Ligu prvaka. Potom je prodan i poljski napadač Krzysztof Piatek u Herthu za 27 milijuna eura, plus mogućih pet milijuna kroz bonuse.

Treći odlazak potpisao je lijevi bek Švicarske Ricardo Rodriguez odlaskom u PSV Eindhoven na posudbu do kraja sezone. Rossoneri su ga u ljeto 2017. platili Wolfsburgu 17 milijuna eura, ali nekada veliki talent nije uspio napredovati na San Siru, naprotiv. Tijekom prijelaznog roka bio je blizu najprije Fenerbahčea, koji ga ipak nije mogao dovesti zbog problema s financijskim fair-playom, a potom je bio na korak od Napolija. No, Milan je u posljednjem trenutku odbio poslati ga na jug Italije, što je iskoristio PSV i dogovorio posudbu.

Boban doveo talenta Anderlechta

Istovremeno su Paolo Maldini i Zvonimir Boban radili na pojačanjima, a danas su dogovorili dva. Kako američki fond Elliott, koji je vlasnik kluba, ne želi uložiti novac u pojačanja, Maldini i Boban doveli su na posudbu dva mlada, perspektivna igrača. 

Prvi je 20-godišnji Alexis Saelemaekers. Talentirani Belgijac zamjena je za Susa, a stiže iz Anderlechta na 18-mjesečnu posudbu, uz mogućnost otkupa za 7-8 milijuna eura. Saelemaekers je u prvu momčad belgijskog velikana ušao 2018. godine. Može igrati lijevo i desno krilo, ali i na mjestu polušpice. Ove je sezone četiri puta asistirao i zabio dva gola, od čega 1. rujna u pobjedi nad velikim rivalom Standardom 1:0. 

Također, u pitanju je brz nogometaš s jako dobrom tehnikom, pa u Milanellu vjeruju kako bi od njega mogli stvoriti velikog igrača. 

Stiže i lijevi bek iz Wigana

Milan u Theu Hernandezu ima vjerojatno najboljeg lijevog beka u Serie A. Bivši igrač Reala prvi je strijelac momčadi ove sezone s pet golova, uz dvije asistencije. No, odlaskom Rodrigueza otvorilo se mjesto za alternativu Španjolcu i to će mjesto do kraja sezone pripasti Antonee Robinsonu iz Wigana.

Mladi 22-godišnji reprezentativac SAD-a (odigrao osam utakmica) stiže iz engleskog drugoligaša na posudbu do kraja sezone. Ovisno o broju njegovih nastupa i učinku, Milan može aktivirati otkup koji iznosi sedam milijuna eura. 

Robinson je agilni lijevi bek, kojeg krase brzina i dobra kontrola lopte. On bi, baš kao i Saelemaekers, večeras ili sutra trebao stići na liječničke preglede i potpis ugovora jer prijelaznik rok u Italiji završava također sutra. Robinson igrom, a posebno izgledom neodoljivo podsjeća na Alexandera-Arnolda iz Liverpoola. No, još treba puno napredovati kako bi stigao do razine sjajnog beka Liverpoola. 

Ranije je Milan poslao braniča Mattiju Caldaru na 18-mjesečnu posudbu u Atalantu, a njegovo mjesto zauzeo je stoper Simon Kjaer (posudba iz Seville do kraja sezone). U međuvremenu je golman Pepe Reina otišao do kraja sezone na posudbu u Aston Villu, a njegovo je mjesto zauzeo Asmir Begović. 

Momčad Stefana Piolija je, nakon očajnog prvog dijela sezone, vezala pet uzastopnih pobjeda od povratka Zlatana Ibrahimovića. Milan je tri pobjede ostvario u Serie A, a uspio se plasirati u polufinale talijanskog kupa, gdje će igrati protiv Juventusa. Prva utakmica je 13. veljače na San Siru, a uzvrat 4. ožujka u Torinu. 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.