Pronađeno tijelo bivšeg igrača Chelseaja. Planirao je napustiti Tursku

Foto: Profimedia

U TURSKOJ je pronađeno tijelo Christiana Atsua (31), ganskog nogometaša za kojim se tragalo 12 dana nakon velikog potresa koji je pogodio južni dio Turske.

Atsu je noć ranije zabio gol u 97. minuti za pobjedu Hatayspora protiv Kasimpase. Nakon toga je otišao igrati poker kod prijatelja do 3:30 ujutro i onda se oko 4 sata vratio u stan na devetom katu zgrade. Zgrada je srušena 20 minuta kasnije u potresu koji je odnio više od 40 tisuća života.

Atsu, bivši igrač Chelseaja, na dan potresa imao je rezerviranu avionsku kartu za Francusku. Htio je otići obitelji i potražiti novi klub, ali je na kraju odlučio ostati u Turskoj i pobjedu proslaviti sa suigračima.

"Atsu je rekao treneru da želi dobiti više vremena da odluči o svemu. Imao je kartu nakon utakmice protiv Kasimpase. Namjeravao je ići u inozemstvo svojoj obitelji. Igrao je sjajno u svojoj zadnjoj utakmici, zabio je gol za pobjedu u posljednjoj sekundi. Nakon utakmice je bio tako sretan. Zagrlio je trenera Volkana. Imao je avionsku kartu, ali je odustao jer je dobro igrao i zabio, pa je htio ostati sa suigračima. Imao je let u 23 sata. Trebao je prvo ići u Istanbul pa u Francusku", rekao je djelatnik Hatayspora Fatih Ilek. 

Atsu je pored Chelseaja igrao za Newcastle, Malagu, Porto i Everton. U Hatayspor je stigao prije pola godine.